Cs Torredembarra demana al ple homenatjar Llorenç i Suárez quan ja estava previst

El principal grup de l'oposició ha presentat la moció urgent per al ple d'aquest dijous
Els edils de Ciutadans a Torredembarra, en un plenari municipal, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

El grup municipal de Ciutadans a Torredembarra ha presentat una moció d'urgència per al ple ordinari d'aquest dijous, 15 de novembre, perquè el consistori homenatgi Llorenç Gómez i Eduard Suárez, els dos jugadors de futbol platja torrencs que dissabte passat eren guardonats a Dubai amb premis al millor jugador del món i al millor gol de l'any, respectivament. També demana reconèixer Adri Frutos, nominat al millor gol. El cas, però, ha generat malestar al govern de la Torre: l'homenatge ja estava previst, com és habitual en el cas d'altres mèrits esportius en el cas d'altres esportistes de la localitat.

 

Ciutadans demana homenatjar Llorenç Gómez, Edu Suárez i Adri Frutos

A primera hora d'aquest dimecres, 14 de novembre, el grup de Ciutadans ha registrat una moció d'urgència per al ple d'aquest dijous. Demanen una recepció de la corporació municipal als tres esportistes i obsequiar-los amb un distintiu del consistori. També es demana que aquest acte serveixi com a precedent per a altres rellevants esportistes locals en el cas dels següents èxits esportius. Ciutadans reconeix en el seu text els mèrits esportius assolits pels tres futbolistes torrencs i basa en aquest aspecte les seves peticions posteriors.

 

Raúl García creu que Ciutadans «vol treure'n rèdit polític»

El cas, però, és que aquesta mena de recepcions institucionals i reconeixements ja són habituals, motiu pel qual la moció ha causat malestar en el govern municipal. El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Torredembarra, Raúl García (ERC), considera «inacceptable» que Ciutadans «vulgui treure rèdit polític de l'èxit de tres esportistes locals», en declaracions a BaixGaiàDiari.cat. «El reconeixement s'ha fet sempre i el fa la institució de l'Ajuntament, no pas el Raúl García ni cap partit. No ens calen mocions perquè l'Ajuntament reconegui els mèrits dels esportistes de la Torre», ha explicat, molt rotund, García.

 

En aquest sentit, el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Torredembarra ha explicat que «aquest departament treballa des del mateix dissabte a la nit, juntament amb el departament de Protocol, en un acte de reconeixement, com sempre hem fet, i perquè ens hi sentim en la obligació davant d'uns mèrits que no sabem si tornarem a veure en l'esport torrenc». García ja ho va explicar diumenge en declaracions a Ona La Torre. L'acte d'homenatge a Llorenç Gómez i Edu Suárez es podria dur a terme en els propers dies.

 

Raúl García demana a Ciutadans «que retirin la moció del plenari d'aquest dijous». «No toca fer un debat polític sobre els mèrits de Llorenç Gómez i Edu Suárez. És ridícul», ha reblat García.

 

Toni Cruz: «No pensem retirar la moció»

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Toni Cruz, ha explicat a BaixGaiàDiari.cat que no pensen retirar la moció «per la manca de diàleg amb el primer grup de l'oposició». Cruz ha rebutjat respondre les declaracions de Raúl García, que considera una «falta de respecte a la feina de Ciutadans».