Creixell celebra el Castanyaloween 2018

La Castanyada i Halloween defugen qualsevol rivalitat amb activitats conjuntes per a tota la família
Creixell celebra el Castanyaloween 2018 | Ajuntament de Creixell

 

Des d'aquest dimecres 31 d'octubre i fins al dissabte 3 de novembre, Creixell acull el Castanyaloween 2018, que en la seva vuitena edició, tornarà a unir la tradició catalana amb la festa anglosaxona, fugint de qualsevol rivalitat i unint les seves activitats i actes en una mateixa celebració.

 

Com a novetat d'enguany, el dimecres 31 el municipi celebrarà el seu primer Concurs de Carabasses de Halloween, que a l'estil americà consistirà a buidar les carabasses i transformar-les en les tradicionals terrorífiques siluetes que sempre acompanyen l'imaginari d'aquesta festivitat. Les hortalisses es podran entregar a l'Hortet de Creixell fins a les sis de la tarda, i a partir de les set, s'exposaran les carabasses i es lliuraran els premis als guanyadors.

 

Dissabte, 3 de novembre, la festa arribarà al seu punt àlgid

El punt àlgid de la festa però se celebrarà el dissabte 3 de novembre, quan els carrers de Creixell s'ompliran de bruixes, monstres, morts vivents, vampirs i tota mena de personatges tenebrosos per gaudir del vespre de Haloween. D'aquesta manera, a partir de les cinc de la tarda, els més petits faran un recorregut pels diferents establiments comercials del municipi al crit del 'trick or treat' anglès, per anar recollint llaminadures sense parar.

 

Al llarg de la tarda també hi haurà inflables, tallers de pinta cares i un servei de bar a la rambla de les moreres que amenitzaran la jornada de petits, joves i grans. A partir de les deu, els carrers del nucli històric de Creixell apagaran els llums i es transformaran completament en un passatge de terror apte només per als més valents.

 

Creixell celebra el Castanyaloween 2018 | Ajuntament de Creixell

 

La festa de les entitats

El Castanyaloween és més enllà d'una festa que busca aglutinar els defensors de la Castanyada amb els seguidors de l'imparable Halloween, una festa sorgida de les associacions de Creixell, que ha aconseguit unir-les en l'organització i participació conjunta en aquesta festa.

 

Iniciativa del Ball de diables de Creixell, el Castanyaloween compta també amb la Colla dels Picarols de Creixell, l'AMPA de l'escola Les Eres de Creixell i El Grup de les Orenetes de Creixell, que conjuntament amb la col·laboració de les regidories de Turisme, Cultura i Festes de l'Ajuntament, ha esdevingut una de les festes més populars i participatives d'aquesta vila del Baix Gaià.