L'EINA, oberta a diverses fórmules de pacte per governar a Altafulla

Jordi Molinera dona per «gairebé descartada» la possibilitat de governar amb Alternativa Altafulla
Jordi Molinera i Alba Muntadas són els candidats de l'EINA vencedors de les eleccions. | TarragonaDigital.com

Després de la ressaca electoral de diumenge, s'obre un període de tres setmanes en què els diversos partits estableixen converses per arribar a possibles pactes de govern o d'investidura. Un dels escenaris més interessants serà a Altafulla, on el tàndem de Jordi Molinera i Alba Muntadas al capdavant de l'EINA (5) va desbancar Fèlix Alonso, d'Alternativa Altafulla (4). Als republicans els calen dos edils si volen arribar a la majoria i, sobre el paper, hi ha tres opcions: pactar amb AA després de la renúncia d'Alonso; fer-ho amb Junts per Altafulla; o bé un acord amb el PSC i Ara Altafulla que tenen un edil cadascú.

Un acord amb Alternativa Altafulla, pràcticament descartat

D'entre les tres opcions, la que d'entrada embla tenir menys possibilitats és l'acord amb Alternativa Altafulla. Tot i la dimissió de Fèlix Alonso, que no manté la millor de les relacions amb Jordi Molinera, el líder de l'EINA explica a BaixGaiàDiari.cat que està «pràcticament descartat» perquè «representem un xoc pel que fa a model de poble». Ara bé, ja ha avançat que l'EINA es reunirà amb «tothom, sense excepcions» al llarg d'aquesta setmana.

Molinera i Muntadas se citaran, doncs, amb Hèctor López Bofill (Junts per Altafulla), Inma Morales (PSC), Natàlia Sanz (Ara Altafulla) i Montse Castellarnau (AA) al llarg d'aquesta setmana. Diumenge explicaran els resultats de les primeres converses a l'assemblea de l'EINA, que decidirà quines són les vies prioritàries a explorar.

Converses amb Junts per Altafulla, però també amb PSC i Ara

Perquè de vies, i amb més probabilitats, n'hi ha dues més. L'opció del pacte amb Junts per Altafulla semblava cantada diumenge al vespre quan López Bofill es va oferir a donar suport a Molinera, però veus del partit també es mostren contràries a aquest acord.

«Junts també ha de fer el seu procés», explica Molinera, que recorda que «nosaltres volem parlar d'Altafulla i no tan sols de la República Catalana i de govern independentista, que és el que sentíem diumenge en algunes declaracions», en clara referència a les paraules de López Bofill. La via més ideològicament clara és, doncs, incerta. Cal recordar també que Junts per Altafulla és la candidatura hereva del PDECat, soci de govern encara avui de l'alcalde Alonso.

La tercera opció de pacte passa per un acord tripartit amb el PSC i Ara Altafulla. Una via que tampoc no descarten els republicans que, això sí, deixen l'estratègia a seguir en mans de l'assemblea del proper diumenge, 2 de juny, després d'una primera ronda inicial de converses amb tots els grups del plenari.

També et pot interessar

"RODA DE BERÀ: Virgili prefereix governar en solitari" "‼ LA TORRE: La porra de regidors que van fer els 11 candidats a l'alcaldia!"