GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Cambrils es prepara per gaudir d'una jornada carregada de sostenibilitat, el 'Clean Up Cambrils'

El pròxim 12 de maig, el municipi acollirà diverses activitats per contribuir a la neteja del medi ambient
El 'Clean Up Cambrils' secelebrarà el pròxim 12 de maig | cambrils.cat
 

Un any més, Cambrils se suma a la iniciativa europea de 'Let's Clean Up Europe!' sota el nom de 'Clean Up Cambrils', que enguany se celebrarà el diumenge 12 de maig. La jornada consisteix en la recollida de residus de diversos punts del municipi, la ubicació dels quals pot variar de manera anual. Tots aquells interessats en formar part del creixement sostenible del municipi estan convidats a participar, independentment de la seva edat. Així doncs, any rere any suma exitosament unes elevades xifres de participació, tant de petits com de grans.

 

Aquesta iniciativa està organitzada per Comaigua i Bodycam, tot i que també compta amb la col·laboració del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, del Wind Cambrils i de l'Ajuntament de Cambrils. Entitats compromeses amb el medi ambient i en la recuperació dels diversos espais naturals malmesos a causa del dipòsit de residus per part dels habitants.

 

Tots aquells interessats en participar, us podeu inscriure a través del mail cleanupdaycambrils@gmail.com fins al dia 10 de maig. A més, els 200 primers inscrits rebràn una bossa Clean Up com a obsequi!

Residus acumulats a diverses zones verdes de Cambrils | Facebook / Cambrils en Positiu (Ce+)

 

La sensibilització és el principal objectiu del 'Clean Up Cambrils'

En un context actual en el qual el medi ambient es malmet de manera constant amb les activitats diàries de la població, resulta d'extremada necessitat el sorgiment d'iniciatives com el 'Clean Up Cambrils'. Aquestes tenen la finalitat de sensibilitzar sobre la protecció del medi i de les conseqüències que té el dipòsit de residus en el mateix. Per això, durant la jornada es vol fer ressò de la importància del comportament individual en el desenvolupament de la societat i, alhora, apel·lar als conceptes de reduir, reutilitzar i reciclar.

 

Aquesta iniciativa s'emmarca en el 'Let's Clean Up Europe!', la qual s'estén a tot el territori Europeu. Així doncs, amb petites iniciatives municipals com la de Cambrils, es pretén aconseguir la conscienciació de tot el continent, alhora que netejar el màxim possible aquells territoris malmesos per l'abocament de residus. Per aquest motiu, platges, boscos, rius i molts territoris més són netejats per milers de voluntaris que posen tots els seus esforços en retirar la quantitat més elevada de residus possible. 

La iniciativa pretén conscienciar i netejar | Cedida

 

Aquest tipus de campanyes donen visibilitat a la situació actual del medi ambient i fan ressò de la importància de canviar els processos d'abocament de residus. Alhora, tots els voluntaris poden observar amb els seus propis ulls la gran quantitat d'abocaments existent i ajudar a transmetre el missatge de conscienciació a la població.