BASF elabora nous productes amb residus plàstics reciclats químicament

BASF col·labora en el projecte ChemCycling i utilitza per primera vegada derivat de residus plàstics com a matèria primera en la seva producció
El reciclatge permet dur a terme processos molt més sostenibles | Redacció

Les noves necessitats de la societat porten a les empreses de la indústria del plàstic a millorar el seu reciclatge Ara més que mai, es busca la part més ecològica, la qual pugui contribuir de la millor manera en la sostenibilitat del medi ambient. És per això que BASF ha col·laborat en el projecte ChemCycling,utilitzant per primera vegada un derivat de residus plàstics com a matèria primera en la seva producció, l'oli piròlisi. 

Jürgen Becky, Vicepresident de Productes d'Alt Rendiment, afirma que «els productes fabricats amb matèries primeres reciclades mostren la mateixa alta qualitat i rendiment que les no reciclades». Així doncs, ChemCycling treballa per ajudar als clients a assolir els seus objectius de sostenibilitat a través de la utilització de materials menys contaminants. 

BASF i la importància potencial del reciclatge químic

En el projecte ChemCycling es busquen noves utilitats pels residus plàstics que no poden ser eliminats, és a dir, es potencien processos innovadors per contribuir en el reciclatge. La participació de BASF en aquest repte consisteix en processar oli de piròlisi derivat de residus plàstics que actualment no poden reciclar-se, com els plàstics barrejats o contaminats. 

A més de ChemCycling, BASF està involucrada en molts altres projectes i iniciatives que enforteixen la idea de l'economia circular, i eviten que els plàstics accedeixin al medi ambient. En els seus centres de producció, BASF du a terme l'Operació Clean Sweep® (neteja completa). A més, a principis de 2019, va unir les seves forces amb altres 30 empreses per fundar l'Aliança per Acabar amb els Residus Plàstics (AEPW).

La consultora McKinsey va afirmar—amb un estudi— que si els processos de reciclatge establerts es combinen amb altres de nous, com el reciclatge químic, la taxa de reutilització i reciclatge dels plàstics augmentarà notablement. El percentatge de reciclatge químic podria passar de l'1% actual a un 17% aproximadament, el que equival a un reciclatge d'uns 74 milions de tones mètriques de residus plàstics.

Es busquen processos innovadors per contribuir en reciclatge | Cedida

 

Tecnologia i economia, dos aspectes influenciables

Hem de tenir en compte l'evolució que han de tenir les tecnologies per transformar els residus plàstics en matèries primeres reciclades i utilitzar-se a escala industrial, per tal de garantir l'alta qualitat invariable de l'oli de piròlisi.

Els aspectes econòmics també juguen un paper important. Perquè el mercat accepti el reciclatge químic, els reguladors han de reconèixer de manera exacta el procés del reciclatge. En aquest marc, han de definir com incloure els enfocaments del reciclatge químic i del balanç de masses en el càlcul de les taxes exigides per llei.

 

L'AEQT crea química per a un futur sostenible

L'AEQT, associació d'empreses químiques del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, vetlla per la creació d'un futur sostenible. Les empreses que la formen comparteixen un mateix objectiu: combinar l'èxit econòmic amb la responsabilitat social i la protecció del medi ambient, en crear química per a construir un futur sostenible

Crear química per un futur sostenible | Isma

"⛰ RUTES: Els grans atractius de les Muntanyes de la Costa Daurada!" "🛥REPTE: Fer la volta al món en un vaixell impulsat únicament per energia renovable"