Imatge d'una clase del Collège Français International de Reus

«Hi ha sons en Francès que és difícil adquirir si no s'escolten des de ben petits»

La psicòloga Teresa Millán destaca els avantatges del multilingüisme, virtut del Lycée français international de Reus, amb 4 llengües des dels tres anys

Amb només tres anys, aquestes 4 llengües ja conviuen a l'aula de Petite Section, l'espai d'infantil per als alumnes més petits del Lycée français international de Reus

El Francès és la llengua vehicular, però també hi ha temps per a jugar, cantar i viure en anglès,  català  i  espanyol. Així és com s'introdueixen els aprenentatges i la base de la formació com a ciutadans que fa única l'educació francesa.

Perquè no és el mateix saber expressar-se en tres o quatre llengües, que experimentar-les. Aquesta és la principal diferència del sistema educatiu francès; aprendre en Francès, Anglès, Català i Espanyol, viure les llengües i les cultures, respectar la diversitat i obrir-se al món.

Alumne del collège français international de Reus
Al Collège français international de Reus el Francès és la llengua vehicular | Collège français international de Reus

En aquest punt sorgeix la pregunta, és possible aprendre 4 llengües al mateix temps? Els estudis proven que és possible i a més és saludable. La psicòloga Teresa Millán assegura que «el multilingüisme  d'hora afavoreix la capacitat cerebral dels nens per a qualsevol altre aprenentatge».

La seva experiència en l'ensenyament i convivència amb diferents llengües li serveix per a confirmar que «la clau del multilingüisme  és exposar de manera natural  als nens i nenes als sons d'una llengua des de l'edat primerenca».

A més a més, destaca que aquesta obertura de ment se suma a la formació internacional dels alumnes perquè «la llengua és més que l'idioma, és cultura i la cultura enriqueix», apunta Millán.

Si vols conèixer el projecte educatiu multilingüe  del Lycée français international de Reus, pots concertar una cita personalitzada al web — cfreus.net —.