El Collège Français de Reus ampliarà el sistema educatiu fins al batxillerat

El nou projecte 'Créixer junts' inclou una ampliació educativa i d'instal·lacions que veurà la llum el setembre del 2021
Avui s'ha presentat a un nou projecte d'ampliació de sistema educatiu i instal·lacions del Collège Français | Àngel Ullate

Aquest dilluns ha tingut lloc l'acte de presentació oficial pel projecte 'Grandir ensemble' del Collège Français de Reus que té com a prioritat fer créixer el centre amb una ampliació dels nivells educatius i per tant, una extensió de les instal·lacions. El projecte reforça el seu pla educatiu com a centre francès internacional referent en l'àmbit cultural i que aportarà una gran riquesa a la província de Tarragona.

L'acte ha estat presentat per la directora del centre educatiu francès, Sylvie Carot, acompanyada del Director general de la 'Mission Laïque français', Jean-Christophe Deberre, xarxa a la qual pertany el col·legi i que treballa per difondre la llengua i la cultura franceses creant i dirigint escoles fora de França. Actualment està formada per 112 centre arreu del món.

El 2021 els alumnes gaudiran d'un recorregut complet a escala educativa

Sylvie Carot i Jean-Christophe Deberre han anunciat que aquest nou pla reforça les relacions de la MLF amb l'escola francesa de Reus i que a partir del setembre del 2021 es podrà gaudir d'un recorregut complet en l'àmbit educatiu, que anirà des dels 3 anys fins a finalitzar els estudis, abans d'anar a la universitat. Això, serà gràcies l'ampliació del sistema educatiu, on tenen previst que el col·legi acabi passant de dos-cents setanta alumnes -que té en l'actualitat-, fins a quatre-cents cinquanta.

Jean-Christophe Deberre ha comentat que aquesta perspectiva de creixement del col·legi podrà acollir més alumnes, oferint una línia coherent fins al final del cicle educatiu. No només amb el valor del francès, sinó també de la seva pedagogia.

A l'esdeveniment hi han acudit Guylène Esnault, Consellera cultural adjunta de l'Ambaixada francesa; Guiseppe Innocenti, Inspector d'Educació Nacional francesa; Max Vasseur, director de l'Institut francès de Barcelona; Jean-Christophe Deberre, Director general de la Mission laïque française (MLF); Christophe Gallais, coordinador de MLF Espanya; Cyril Piquemal, cònsol general de França a Barcelona; Salvador Pérez, inspector català d'educació; i Carles Pellicer, alcalde de Reus.

Una modalitat de Batxillerat francès amb menció Europea d'anglès

La modalitat de batxillerat francès que s'impartirà és reconeguda internacionalment i seguirà els valors del centre educatiu, així com l'idioma principal el francès, però també inclourà una menció europea d'angles. Per tant el treball conjunt serà una peça clau. Les classes tindran una part comuna, així com una part amb diferents especialitats. La directora del Col·legi Francès de Reus ha afegit que aquest nou projecte «combinarà la interculturalitat però també l'aprenentatge en quatre idiomes: el francès, el català, el castellà i l'anglès.»

Les obres que encara s'estan planificant i finalitzaran el setembre del 2021 | Àngel Ullate

Així doncs, amb la previsió de passar de ser un col·legi a un liceu francès el setembre del 2021, molts dels alumnes que estudien al centre acabaran la seva carrera a l'escola abans que vagin a la universitat. El pares i mares de molts dels alumnes feia temps que estaven plantejant aquesta opció, per tal que els seus fills també puguin acabar la seva etapa d'estudis prèvia a la universitat dins del mateix sistema educatiu.

Aquest creixement suposa una remodelació de les instal·lacions del centre per poder oferir uns equipaments tecnològics adequats. Unes obres que encara s'estan planificant i que es duran a terme amb la col·laboració de la 'Mission Laïque Francesa'.

«Hi ha un cert renaixement del francès a Catalunya»

Per últim Cyril Piquemal, cònsol general de França a Barcelona, ha afegit que «l'ampliació del col·legi fins a un liceu, és un símbol de la voluntat, d'enfortir no només la presència francesa en aquest territori, sinó també dels vincles que els uneixen, siguin culturals, pedagògics, científics o universitaris. Serà un enfortiment per la llengua francesa» Piquemal està convençut que hi ha un cert renaixement del francès a Catalunya i volen actuar per tal de cobrir aquestes necessitats.

"Quadis construirà tres nous concessionaris Kia a Tarragona, Reus i Valls" "⚡🤓 Mags, bruixes i tallers en una divertida «Harry Potter Book Night» a Reus"