Oiné Ensemble en un concert

Arrenca el Festival EVA En Veu Alta amb 2 mesos d'activitats

El festival amplia les dates i se celebrarà del 4 de juny al 7 d'agost al Penedès i del 2 al 4 de juliol a Pradell

Després de molts mesos complicats per a la cultura, el Festival EVA, En Veu Alta, reprèn la seva activitat amb un programa ple d'activitats, segons les paraules de la directora Jordina Biosca, «boniques, agraïdes i amb poques complicacions».

La premissa d'enguany de l'EVA és el de la ‘Navalla d'Occam’: «És inútil fer amb més coses el que es pot fer amb menys». El festival fa una aposta pels continguts més que no pas, per la forma. «Que allò que es pugui fer amb una persona, no inclogui 3 dotzenes de focus. Menys pot ser més. Simplicitat davant grans estructures», afegeix Biosca.

Enguany, el festival retorna al  programa de mà per tal que els usuaris puguin gaudir del paper i de la idea de viatjar amb ell en cada actuació. La seva funció serà actuar a tall de passaport  amb espais blancs on l'espectador/viatger pugui anar segellant els espectacles que veu, o prenent notes de les experiències que tingui, per així per omplir aquestes pàgines de vivències, bons moments i espectacles. Des de l'EVA, reivindiquen aquesta necessitat del viatge com a una experiència transformadora, i per aquest motiu recuperen la idea del quadern de bitàcola del viatger.

L'EVA us convida a tornar a viatjar amb la programació de més de 100 actuacions de narració oral, teatre, concerts, xerrades i activitats de formació lectora durant 2 mesos. Actuacions en espais convencionals i no convencionals, on el protagonisme el tindrà la paraula.

A més a més, amb la voluntat de dinamitzar els espais no estrictament teatrals i reforçar que la  narració oral  no necessita artifici i es pot donar en qualsevol espai, l'EVA recupera i s'estrena en nous espais durant l'edició actual.

Si et vas perdre la  roda de premsa de presentació del Festival EVA 21 que es va celebrar a l'Auditori Pau Casals del Vendrell el dilluns 10 de maig, ja pots veure-la en YouTube.

Nous eixos temàtics del festival

La programació d’enguany de l’EVA s’ha organitzat en diversos eixos temàtics en els quals hi ha programades més de 100 actuacions de narració oral, teatre, concerts, xerrades i activitats de formació lectora.

Dones que narren. Espectacles de literatura narrada per dones, espectacles a partir de dones mèdium, passejades reflexions, i altres tipus de narracions.

CabaretEVA. L’EVA torna als orígens del cabaret amb dues propostes d'aquest àmbit molt ben valorades.

BàsicsEVA.  Una selecció d’espectacles de narració oral per a adults.

FamiliarsEVA. L’EVA seguirà apostant per la programació d’espectacles familiars amb un alt segell de qualitat.

AlterEVA. Un grup de propostes més alternatives que, d'una manera o altra, configuren l'essència del festival.

A més a més, els paratges del Penedès i de Pradell  acolliran concerts de grups emergents en plena efervescència, com són les Tarta relena, les Escarteen sisters, Roger Andorrà, Piero Pesce & trio, Oiné Ensemble, entre altres propostes. Tampoc no hi faltarà la cita anual imprescindible del festival amb la sessió de glosa improvisada, un clàssic de l'EVA. Finalment, el Cor Madrigal  celebrarà el seu 70è aniversari amb un concert a l'església de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès.

El Vendrell, per exemple, inaugurarà el cicle d'activitats amb l'espectacle Una habitación propia, de Virginia Woolf, interpretada per Clara Sanchis. 

Per una altra banda, enguany el festival incorpora tot un cap de setmana temàtic dedicat a la Intel·ligència Artificial i les arts en viu a Mediona. L'EVA proposa diversos espectacles vinculats amb robots i intel·ligència artificial, i amb una xerrada sobre AI i art amb un dels especialistes més reputats sobre el tema, Ramon López de Mántaras. El cicle compta amb la col·laboració del CSIC i inclou l'espectacle 'Paraules que trenquen ossos' de la Companyia Pagans, guanyadora del Premi de la crítica de millor espectacle d'arts de carrer.

Territori EVA, llegendes i històries del territori

La idea del viatge i la descoberta s’ha reforçat amb un seguit de vídeos promocionals produïts per Festival EVA amb la col·laboració de Núria Repiso 360 visual, que completen la sèrie Territori EVA, iniciada l’any 2019. Petits clips, gravats a diverses localitats del Penedès  que narren llegendes  i  històries del territori, i que s’han pogut visionar per les xarxes socials del Festival EVA.

Això també és el Penedès