Paddle surf a la platja de l'Arenal

Quatre platges i una cala: L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors

Totes les platges tenen el certificat de qualitat ambiental EMAS i la bandera Ecoplayas

Al cor de la Costa Daurada, al sud de la província de Tarragona està situat l'Hospitalet de l'Infant, un lloc tranquil on el mar i la muntanya s'uneixen sota un cel blau que convida a quedar-se i relaxar-se.

L'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors disposa de quatre magnífiques platges: la de l'Arenal, la de la Punta del Riu, la del Torn i la de l'Almadrava.

Totes són platges llargues, de sorra fina i aigües transparents; i tenen el certificat de qualitat ambiental EMAS i la bandera Ecoplayas, distintiu atorgat a les platges que destaquen per la seva política de qualitat mediambiental. Les tres primeres, a més, llueixen la Bandera Blava.

Més enllà dels guardons i dels serveis de què disposen, les platges del municipi destaquen per ser un lloc privilegiat per relaxar-se i combatre la rutina, prenent el sol, banyant-se al mar o fent castells de sorra; o per practicar esports a la sorra o a l'aigua gràcies a l'àmplia varietat d'activitats nàutiques.

Pel que fa a les cales, l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors té una cala 100% natural, i sense serveis, la cala Justell.

L’Arenal, una platja relaxar-se o no parar quiet

Platja de l’Arenal
La platja de l’Arenal és la més gran de l’Hospitalet de l’Infant i la més propera al poble amb 1.800 metres de longitud | Cedida

Es tracta d’una platja ampla i de sorra fina amb dues parts diferenciades. A la part nord, una platja urbana de fàcil accés des del passeig marítim amb una oferta d’activitats diversa i molt adient per a les famílies amb infants, gràcies a la poca fondària. A la part sud, una platja natural amb dunes plenes de vegetació mediterrània, un bosc de pi blanc i un petit aiguamoll amb joncs. 

Aquesta platja és ideal per a la pràctica d’activitats nàutiques com ara caiac, vela lleugera, BTT, paddle surf, windsurf, entre d’altres.
 

La Punta del Riu, entre el Port Esportiu i la desembocadura del riu Llastres

Platja de la Punta del Riu
La Platja de la Punta del Riu està ubicada al costat del Port Esportiu de l’Hospitalet de l’Infant | Cedida

Al costat d'aquesta petita platja de 600 m de llargada i 70 m d'amplada, que connecta l'Hospitalet de l'Infant amb el municipi de Mont-roig del Camp, hi ha la desembocadura del riu Llastres.

Des de la passarel·la de fusta que la creua s'hi poden observar, entre altres plantes, el canyissar, el tamariu i el jonc; ocells migradors i espècies protegides com el fartet, un peix en perill d'extinció.

Com la de l'Arenal, aquesta platja també és molt recomanable per a la pràctica d'esports nàutics.

El Torn, un paradís de la natura i el naturisme

Platja del Torn
Aquesta platja té una extensió de 1.600 metres i és la més allunyada del nucli urbà | Cedida

La platja del Torn és una platja naturista de renom internacional, que forma part d’un espai d’interès natural: La Rojala-Platja del Torn. 

Gràcies a la seva situació relativament aïllada, és un espai idoni per a la contemplació del medi natural i per a la pràctica del nudisme.

Envoltada per les aigües transparents i paisatges idíl·lics amb zones de vegetació dunar i formacions arbustives seques, destaquen les màquies i pinedes naturals, així com alguers de posidònia en l’entorn marítim.

L’Almadrava, la platja de les casetes blanques

Almendrava
Té una extensió de 1.600 metres i està just al costat d’un agradable passeig marítim | cedida

La platja de l'Almadrava està situada al pintoresc nucli de població que duu el mateix nom i que està format per cases blanques. Es caracteritza per la seva tranquil·litat i per les seves aigües transparents i de sorra fina.

És un lloc bastant apreciat també pels amants de la pesca, tant en la mateixa línia de mar com des d'una embarcació. A més, a la seva part més al sud, s'hi pot trobar una zona molt recomanable per al busseig.

Cala Justell, l’últim secret natural de l’Hospitalet de l’Infant

Cala Justell
Aquesta cala està ubicada en una zona humida catalogada que s’ha recuperat els últims anys | Cedida

Aquesta cala, també anomenada Gestell, és un arenal totalment natural i està inclosa dins de l’Espai Natural Protegit de la Rojala-Platja del Torn. Una zona que comprèn un petit tram del litoral que manté una de les platges i trams de costa amb més interès paisatgístic del migjorn català. 

A més, és una platja sense serveis i, per tant, només hi trobarem mar, sorra i vegetació. Les aigües, a les quals s’accedeix per mitjà d’un pendent relativament pronunciat, són tranquil·les i presenten una transparència excel·lent.

La composició de la platja és força variada al llarg dels 170 metres aproximats de longitud i 40 d’amplada. Entre els promontoris de dunes, s’alternen la sorra fina i daurada amb els còdols i la roca

 


Comentaris