Els Xiquets de Vila-seca salven una temporada difícil amb el 3de7

Els vilasecans han baixat les xifres de gamma bàsica de set respecte el 2017

Temporada complicada pels Xiquets de Vila-seca. Després que l’any passat completessin tretze estructures bàsiques de set, aquest 2018 la xifra ha baixat considerablement únicament amb el 3de7. D’altra banda, el 4de7, que el van provar a la Trobada de Colles del Sud de Cambrils, els ha quedat en intent desmuntat.

La falta de camises, especialment en l’àmbit de la canalla, ha dificultat la temporada dels Xiquets de Vila-seca.  A principi de curs la colla va haver de renunciar a participar en algunes actuacions per no poder garantir tres castells.

Un cop passat aquest 2018 irregular, els vilasecans es plantegen mantenir la categoria bàsica de set l’any que ve. També volen mirar de treballar castells de la gamma alta de set, que fa dues temporades sí que es van atrevir a ensenyar.

Vinyols i els Arcs veu el primer 2de6

El 16 de juny, Vinyols i els Arcs va veure l’estrena del 2de6 dels Xiquets de Vila-seca. Va ser una de les diades més completes de la primavera dels vilasecans. En aquesta actuació, també hi van descarregar el 3de6 després d’un intent desmuntat i el 3de6 amb l’agulla. Un mes després, al barri Centre Vila de Vilanova i la Geltrú,  van repetir-hi el mateix resultat.

L’actuació més completa de sis per festa major

Després d’estrenar el pilar de 5 una setmana abans a les festes de Sant Jaume de la Pineda, els Xiquets de Vila-seca van lluir la gamma alta de sis a la seva festa major. En l’actuació del 28 de juliol van descarregar el 2de6, el 5de6, el 3de6 i el pilar de 5.

Tardor de 3de7

El setembre comença amb un pas endavant per la colla vilasecana. A la diada de Tardor arribava el primer 3de7 de la temporada, castell que van acompanyar del 2de6, el 3de6 amb l’agulla i el pilar de 5.

A l’octubre, a la fira de Bandolers d’Alcover, la colla que dirigeix Hèctor Soler tornava a completar el 3de7. A més, també es van anotar el 2de6,  el 4de6 i el pilar de 5. En aquesta jornada van trobar el punt d’estabilitat i els va entrar la il·lusió de plantejar-se el 4de7 per final de temporada.

Sense revalidar el 4de7

La trobada de colles del Sud de Cambrils va ser l’escenari de l’última actuació important del 2018 pels Xiquets de Vila-seca. En aquest indret  van deixar el 4de7 en intent desmuntat en dues ocasions.  Tot i no revalidar aquesta construcció, els vilasecans van sortir de plaça amb el 3de7 després d’un intent desmuntat i el 2de6.

Estadístiques de la temporada (A partir del 3de6)

3de7 3d

4de7 2id

Pde5 7d+1id

2de6 11d

5de6 1d

3de6a 14d+2id

3de6 16d+4id