Desarticulat un grup criminal que s'havia endut dos milions d'euros en joies d'un taller de Barcelona

Els arrestats van violentar la cambra cuirassada amb un trepant especial i després van accedir al contingut de les dues caixes fortes amb l’ús d’un bufador
Els lladres estaven especialitzats en els robatoris en tallers de joieria pel mètode del butró | Policia Nacional

 

 

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), juntament amb la Policia Nacional, han detingut a Madrid set persones, sis de nacionalitat espanyola i una de marroquina, com a presumptes autors d’un robatori amb força en un taller de joieria de Barcelona i per pertinença a Grup Criminal.

 

Al mes de febrer d’enguany es va produir un robatori amb força en un taller de joieria situat a la ciutat de Barcelona. Els lladres van manipular el sistema d'alarma, van desactivar els sensors d’algunes zones del local  i van dur a terme un butró per poder accedir al taller.

 

Un cop dins van violentar una cambra cuirassada de més de 10 centímetres de gruix amb una corona circular per a formigó i van accedir a les dues caixes fortes que van fracturar amb l’ús d’un bufador. En aquest sentit cal destacar que els lladres tenien un alt grau d’expertesa pel que fa a la desactivació remota d'alarmes i en el maneig  de bufadors d'oxitall, llances tèrmiques i inhibidors de freqüència.

 

Els autors del robatori disposaven d’informació privilegiada sobre el taller de joieria: tant de la seva distribució com dels elements de seguretat disponibles i el material de gran valor que contenia el seu interior.

 

Després de catorze hores els lladres van aconseguir forçar la cambra cuirassada i les caixes fortes. Es van endur peces de joieria, rellotges i diners per valor d’uns dos milions d'euros.

 

L'envergadura del robatori i el grau d'especialització del grup criminal van comportar que la investigació l’assumís la Unitat Central de Robatoris amb Força (UCROF) de la DIC.

 

 

Es van detenir a set persones relacionades amb el robatori 

Després de complexes gestions d'investigació els agents van poder relacionar una sèrie de persones i vehicles amb el robatori objecte de les indagacions policials. Es tractava de persones especialitzades en els robatoris amb força en tallers de joieria i empreses.

 

Aquests delinqüents estaven establerts a la zona de Madrid i alguns tenien antecedents per robatoris anteriors de característiques similars. Fins i tot havien assaltat un dipòsit judicial de drogues per sostreure les substàncies estupefaents que hi havia emmagatzemades.

 

Arran d'aquesta connexió entre Barcelona i Madrid es van activar els mecanismes habituals de coordinació policial entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional i es va establir un equip conjunt d'investigació.

 

Dos dels lladres captats per una càmera de seguretat del taller de joieria mentre feien el butró, el passat mes de febrer del 2019 | Catalunya Diari

 

 

El 9 d’octubre el jutjat d’Instrucció 9 de Barcelona va autoritzar les entrades i escorcolls als domicilis dels investigats. L’operatiu es va dur a terme a Madrid i va comportar la detenció de set persones i la intervenció de material  que actualment s’està analitzant. El botí sostret de moment no s’ha pogut recuperar.

 

El resultat de l'operatiu va concloure amb la detenció de 7 persones de nacionalitat espanyola, una de nacionalitat marroquina i la intervenció de material que actualment s'està analitzant. El botí sostret no va poder ser recuperat.

 

En els set escorcolls realitzats, sis en localitats de la comunitat de Madrid i un altre a Toledo, els policies  van intervenir 2.600 euros en efectiu i diversos rellotges de luxe.

 

Cal destacar que els detinguts duien un ritme de vida conseqüència de la seva activitat delinqüencial. Els arrestats van passar a disposició el dia 11 d’octubre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

 

 

També et pot interessar