Desarticulat un grup criminal que s'havia endut dos milions d'euros en joies d'un taller de Barcelona

Els arrestats van violentar la cambra cuirassada amb un trepant especial i despr茅s van accedir al contingut de les dues caixes fortes amb l鈥櫭簊 d鈥檜n bufador
Els lladres estaven especialitzats en els robatoris en tallers de joieria pel m猫tode del butr贸 | Policia Nacional

 

 

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d鈥橢squadra de la Divisi贸 d鈥橧nvestigaci贸 Criminal (DIC), juntament amb la Policia Nacional, han detingut a Madrid set persones, sis de nacionalitat espanyola i una de marroquina, com a presumptes autors d鈥檜n robatori amb for莽a en un taller de joieria de Barcelona i per pertinen莽a a Grup Criminal.

 

Al mes de febrer d鈥檈nguany es va produir un robatori amb for莽a en un taller de joieria situat a la ciutat de Barcelona. Els lladres van manipular el sistema d'alarma, van desactivar els sensors d鈥檃lgunes zones del local  i van dur a terme un butr贸 per poder accedir al taller.

 

Un cop dins van violentar una cambra cuirassada de m茅s de 10 cent铆metres de gruix amb una corona circular per a formig贸 i van accedir a les dues caixes fortes que van fracturar amb l鈥櫭簊 d鈥檜n bufador. En aquest sentit cal destacar que els lladres tenien un alt grau d鈥檈xpertesa pel que fa a la desactivaci贸 remota d'alarmes i en el maneig  de bufadors d'oxitall, llances t猫rmiques i inhibidors de freq眉猫ncia.

 

Els autors del robatori disposaven d鈥檌nformaci贸 privilegiada sobre el taller de joieria: tant de la seva distribuci贸 com dels elements de seguretat disponibles i el material de gran valor que contenia el seu interior.

 

Despr茅s de catorze hores els lladres van aconseguir for莽ar la cambra cuirassada i les caixes fortes. Es van endur peces de joieria, rellotges i diners per valor d鈥檜ns dos milions d'euros.

 

L'envergadura del robatori i el grau d'especialitzaci贸 del grup criminal van comportar que la investigaci贸 l鈥檃ssum铆s la Unitat Central de Robatoris amb For莽a (UCROF) de la DIC.

 

 

Es van detenir a set persones relacionades amb el robatori 

Despr茅s de complexes gestions d'investigaci贸 els agents van poder relacionar una s猫rie de persones i vehicles amb el robatori objecte de les indagacions policials. Es tractava de persones especialitzades en els robatoris amb for莽a en tallers de joieria i empreses.

 

Aquests delinq眉ents estaven establerts a la zona de Madrid i alguns tenien antecedents per robatoris anteriors de caracter铆stiques similars. Fins i tot havien assaltat un dip貌sit judicial de drogues per sostreure les subst脿ncies estupefaents que hi havia emmagatzemades.

 

Arran d'aquesta connexi贸 entre Barcelona i Madrid es van activar els mecanismes habituals de coordinaci贸 policial entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional i es va establir un equip conjunt d'investigaci贸.

 

Dos dels lladres captats per una c脿mera de seguretat del taller de joieria mentre feien el butr贸, el passat mes de febrer del 2019 | Catalunya Diari

 

 

El 9 d鈥檕ctubre el jutjat d鈥橧nstrucci贸 9 de Barcelona va autoritzar les entrades i escorcolls als domicilis dels investigats. L鈥檕peratiu es va dur a terme a Madrid i va comportar la detenci贸 de set persones i la intervenci贸 de material  que actualment s鈥檈st脿 analitzant. El bot铆 sostret de moment no s鈥檋a pogut recuperar.

 

El resultat de l'operatiu va concloure amb la detenci贸 de 7 persones de nacionalitat espanyola, una de nacionalitat marroquina i la intervenci贸 de material que actualment s'est脿 analitzant. El bot铆 sostret no va poder ser recuperat.

 

En els set escorcolls realitzats, sis en localitats de la comunitat de Madrid i un altre a Toledo, els policies  van intervenir 2.600 euros en efectiu i diversos rellotges de luxe.

 

Cal destacar que els detinguts duien un ritme de vida conseq眉猫ncia de la seva activitat delinq眉encial. Els arrestats van passar a disposici贸 el dia 11 d鈥檕ctubre i el jutge va decretar la seva llibertat amb c脿rrecs.

 

 

Tamb茅 et pot interessar

Comentaris