ÚLTIMA HORA

Cop policial a Calafell als pisos ocupats

Barjaula anuncia una aturada temporal de les seves activitats

La junta de l'Associació Juvenil Barjaula ha realitzat una reunió informativa per donar a conèixer l'estat de l'associació i els passos a seguir els mesos vinents
La reunió s'ha celebrat al voltant de les 17.00 hores amb la presència d'Aina Miracle, Aina Bonet, Ivette Moriën, Marta Mandri i Alba Bulló | B.H.

 

L'Associació Juvenil Barjaula, de Montblanc, ha organitzat una reunió informativa el dia d'avui, 20 d'octubre, a la Sala polivalent del Casal d'Entitats de Montblanc, situada a la plaça Poblet i Teixidó, per tal d'explicar la situació actual de l'entitat i recollir propostes del jovent montblanquí. La reunió s'ha celebrat al voltant de les 17.00 hores amb la presència d'Aina Miracle, Aina Bonet, Ivette Moriën, Marta Mandri i Alba Bulló (integrants de la junta) així com d'alguns veïns de Montblanc que han assistit amb intenció col·laborativa. Marc Pallissó, membre de la junta, no ha pogut assistir a la reunió, ja que, actualment, es troba fora del país per motius acadèmics.

 

Els problemes de Barjaula

Des de Barjaula expliquen que «els problemes principals als quals ara s'enfronta l'associació juvenil són, per una banda els econòmics i, per altra banda, la falta de participació i interès dels joves de Montblanc per seguir tirant endavant el projecte». L'objectiu d'aquesta sessió, doncs, era «presentar l'entitat, buscar jovent per implicar-se en el projecte i recollir propostes d'activitats per tal d'arribar a un públic més ample». L'assistència a la reunió no ha sigut la desitjada, així i tot, els assistents han format una taula rodona en què s'han pogut exposar les sensacions de les membres de la junta i aportar idees i punts de vista dels veïns del municipi.

 

Davant de la situació poc favorable la junta de Barjaula ha anunciat que l'associació aturarà la seva activitat durant els pròxims mesos | B.H.

 

L'economia

Quan es va dur a terme el canvi de junta el 2017, els nous integrants de l'associació tenien pensat fer un canvi en les activitats de Barjaula. La intenció era deixar de banda activitats com les barres de begudes a les festes i encarar els esforços vers continguts de caràcter social i cultural (sense deixar de banda l'oci). No obstant això, un deute inesperat de l'associació que es remuntava uns dos anys enrere va forçar un canvi de plans en què la prioritat principal era assolir un estat econòmic estable. Després de mesos d'esforç, la situació s'ha regulat. Ara, però, la junta es veu desbordada i desanimada amb el futur immediat de l'associació. «Ens falten mans, quan les coses anaven bé érem 15 persones, i ara en som només 6». La motivació i les idees interessants del principi s'han transformat en cansament i desil·lusió a causa dels problemes inesperats que han impedit el funcionament desitjat.

 

Un temps de descans per reorganitzar-se

Davant de la situació poc favorable i de la falta d'implicació i propostes de la ciutadania, la junta de Barjaula ha anunciat que l'associació aturarà la seva activitat durant els pròxims mesos. La intenció és reorganitzar tota la situació amb calma per tal de poder buscar solucions òptimes. Des del tancament definitiu de Barjaula fins a la transformació de l'entitat, són diverses les mesures que es contemplen. L'objectiu està clar, cal unir el jovent montblanquí per tal de fer funcionar aquest projecte, si això no és possible, «potser Montblanc no necessita a Barjaula ara mateix».

 

En qualsevol cas, el correu de Barjaula (ajbarjaula@gmail.com) segueix obert i en funcionament per tal d'atendre dubtes de qualsevol mena i rebre propostes. Com recorden des de l'entitat, «Barjaula ha estat un dels referents a escala comarcal de dinamització d'activitats culturals, lúdiques i esportives pels joves de la Conca de Barberà durant els últims 15 anys», un motor social que val la pena tirar endavant entre tots.