Montblanc ret homenatge al «príncep de la tenora», Ricard Viladesau

Serà aquest dissabte a l'església de Sant Miquel a les sis de la tarda

Montblanc, com a Capital de la Sardana 2018, retrà aquest dissabte, 19 de gener,  un homenatge a Ricard Viladesau amb motiu del centenari del seu naixement. El concert, a càrrec de la cobla Reus Jove, tindrà lloc a l'església de Sant Miquel a partir de les sis de la tarda.  Pau Casals va elogia a Viladesau com el «príncep de la tenora». L'acte és gratuÏt.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La inauguració de Montblanc Capital de la Sardana 2018

Amb l'arribada del cap d'any es va tancar l'any de Montblanc com a Capital de la Sardana 2018, títol que passarà a Perpinyà durant tot el 2019. Ha sigut un any ple d'activitats, d'il·lusió i de molta tradició. Per tancar aquesta commemoració es va celebrar una gala en què es van atorgar els Premis Capital de la Sardana 2018 i es va presentar la Guia Sardanista pel 2019.

GALERIA DE FOTOS: Les imatges dels Premis Capital de la Sardana 2018.

Montblanc acull l'entrega dels Premis Capital de la Sardana 2018

Els Premis Capital de la Sardana 2018

Els guardonats amb medalles al Mèrit van ser: Lluís Puig i Gordi, qui va rebre la Medalla al Mèrit Sardanista «per la seva incansable activitat d'estudi, difusió, suport i enaltiment de la cultura popular i tradicional catalana». L'exconseller de Cultura del govern de Puigdemont es troba actualment exiliat a Brussel·les, però es va comunicar amb l'auditori mitjançant una gravació de vídeo.

Anna Costal i Fornells, musicòloga i intèrpret de tenora, va rebre la Medalla al Mèrit Musical  «per la seva tasca com a professora a l'Escola Superior de Música de Catalunya». Per acabar, Rosa Llorach i Rius, presidenta de l'Esbart Santa Tecla, ha rebut la Medalla al Mèrit de la Dansa «per la tasca realitzada en la dansa de creació, per l'ensenyament a diversos col·lectius i pel treball per recuperar-la i incorporar-la en totes les festes de Tarragona».