El viver de celleristes de Barberà de la Conca atrau una delegació internacional

Una delegació d’alt nivell del govern de Geòrgia ha visitat les instal·lacions del viver per observar el funcionament del projecte
La delegació georgiana ha visitat el viver de celleristes de Barberà de la Conca. | ced

 

El viver de celleristes de Barberà de la Conca, ha rebut la visita aquests dies d’una delegació d'alt nivell del govern de Geòrgia, encapçalada pel Cap de coordinació de Divisió Regional, Levan Terashvili.

 

De la mà del Consell Comarcal del Berguedà, la delegació georgiana ha visitat les instal·lacions del viver i ha pogut observar el funcionament d'un projecte de treball compartit com és aquest.

 

La delegació s’ha mostrat molt interessada en la gestió d'un espai com el viver, en aspectes com la forma en què s'acompanya a l'emprenedor i fins a quin punt de maduració es permet estar dins del viver.

 

El director de Concactiva i del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, Jordi París, ha estat l’encarregat d’acompanyar els visitants i de respondre aquestes preguntes, juntament amb el president de la DO Conca de Barberà, Bernat Andreu.

 

El viver de celleristes de Barberà de la Conca

El viver de celleristes de Barberà de la Conca s'ha anat consolidant com una peça emblemàtica del desenvolupament rural de la Conca de Barberà i per extensió de la ruralitat catalana. A més, la repercussió del seu èxit com a model de suport a l'emprenedoria ha superat les fronteres del país i ha cridat l'atenció de diferents països, com el cas de Geòrgia.  

 

Durant la seva estada a la regió de Tarragona, la delegació georgiana també ha visitat les instal·lacions de l'Institut Català del Vi, l'INCAVI, a Reus. Allà han pogut contextualitzar la realitat del vi a Catalunya, amb aspectes com el desenvolupament de les Denominacions d'Origen com a eines de foment de la qualitat d'aquest sector.

 

Finalment, durant la visita també s’ha presentat el Grup d'Acció Local Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i s’ha fet una petita introducció a les tasques que desenvolupa en la zona del Camp de Tarragona per fomentar l'emprenedoria en aquest territori.

 

La delegació georgiana ha manifestat la seva disposició a continuar col·laborant en aquest intercanvi d'experiències relacionades amb el món del vi i les diferents formes de promocionar-lo i fer-lo competitiu. Geòrgia és un país productor vinícola, amb una exportació principalment orientada a Rússia.