EN DIRECTE

⛈ A les portes d'una perillosa gota freda a Tarragona

El govern de Salou proposa un increment de l'IBI i la taxa d'escombraries per a l'any que ve

La «proposta inicial» presentada a l'oposició contempla un increment del 3,5% de l'IBI i del 10% en les escombraries | La modificació de les ordenances fiscals es votarà en el ple del 22 d'octubre

El govern municipal de Salou prepara la modificació de les ordenances fiscals de cara al plenari que tindrà lloc el pròxim 22 d'octubre. | Àngel Ullate

 

L'Ajuntament de Salou està treballant en les noves ordenances fiscals de cara a l'exercici 2020. La proposta que ha fet arribar l'equip de govern i que aquesta setmana s'ha debatut en la Comissió Informativa d'Hisenda i Gestió Econòmica presenta increments substancials en dues de les principals taxes que assumeix la ciutadania; l'Impost de Béns Immobles (IBI) i pel servei de recollida i eliminació de residus. En concret, el govern preveu una pujada del 3,5% en l'IBI i del 10% en la taxa d'escombraries. 

 

  

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

 

L'equip de govern assegura que «les pujades no són definitives»

Així ho ha denunciat el portaveu del grup municipal del PP de Salou, Mario García, qui ha criticat que Â«els nostres veïns es mereixen que el suposat sanejament econòmic del qual tant presumeix el govern municipal es vegi reflectit en les seves butxaques». Mentrestant, fonts de l'equip de govern es limiten a dir que aquesta és Â«una proposta inicial» que s'ha presentat davant dels membres de l'oposició, però que Â«les pujades no són definitives».

 

En aquest sentit, la setmana que ve se celebrarà una nova comissió d'Hisenda on s'haurà d'aprovar la proposta per portar al ple la revisió de les ordenances. Després, l'aprovació passarà pel plenari municipal del mes d'octubre, que tindrà lloc el dimarts dia 22. Â«L'oposició encara disposa de temps per plantejar les esmenes que consideri oportunes», defensen fonts municipals en declaracions a TarragonaDigital.

 

Mario García (PP): Â«L'afany recaptatori d'aquest Govern només pot obeir a la mala gestió econòmica»

Per la seva banda, el líder popular creu que Â«l'afany recaptatori d'aquest Govern només pot obeir a la mala gestió econòmica realitzada i a no tenir clares quines han de ser les prioritats de despesa pressupostària». Així mateix, alerta també que Â«s'estableix un augment de les taxes de transport escolar tant a primària com a secundària, que s'incrementen des d'un 5% fins a un 25% més depenent del tipus de tarifa».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris
Clara
El govern de Salou no ha gestionat be el reciclatge ni ha fet polítiques en aquesta direcció i esta lluny dels nivells que exigeix la UE. Ara ens puja el preu de les escombreries per la seva mala gestió i paguem els de sempre. Segur que als seus amics els hotelers l'alcalde no els apujarà la taxa.
Joan
Fa dos anys es varen canviar els contenidors per un nou model que molt sovint es traben, els ciutadans no tenen perquè pagar aquesta mala e inútil inversió! Són diners llençats que ara no volem pagar.