Imatge dels portaveus de l'oposició a Cambrils, David Chatelain, Juan Carlos Romera, Ana López i Joan Maria Artigau.

L'oposició de Cambrils carrega contra el govern d'ERC, Junts i NMC: «No estan preparats»

Els quatre portaveus de l'oposició denuncien l'«opacitat» i la «inacció» del govern tripartit en aquestes primeres setmanes de mandat

Comença el curs polític a l'Ajuntament de Cambrils i ho fa de la mateixa manera que fa quatre anys. L'oposició en bloc (Ciutadans, PSC, PP i l'exregidor de Junts Joan Maria Artigau, ara no adscrit) ha comparegut aquest dilluns, 2 de setembre, per denunciar l'immobilisme i la manca de transparència del nou equip de govern d'ERC, Junts per Cambrils i l'NMC. Consideren que el govern està dificultant la seva feina, que ha buidat de contingut les comissions informatives i critiquen que no s'hagi convocat el primer plenari, més enllà dels del cartipàs, fins aquest dimarts, 3 de setembre.

Proposta per crear una comissió dels atemptats al Congrés

Els quatre portaveus de l'oposició han coincidit en assenyalar que se senten decebuts amb el govern municipal. Han lamentat que s'hagi convocat el ple de caràcter extraordinari «sense cap justificació», fet que els impedeix presentar mocions, tot i que sí que hi haurà un punt per a precs i preguntes. A més, retreuen que la majoria dels punts a debat siguin de tràmit, però que s'hagi presentat una proposta de resolució per plantejar una comissió d'investigació dels atemptats del 2017 en el Congrés dels Diputats, «quan sempre estan dient que només els preocupen els temes municipals», han exposat.

L'oposició assegura que el govern actua amb opacitat i posa com a exemple la dimissió del gerent d'Aparcam, de la qual denuncien que encara no han donat explicacions. En aquest sentit, opinen que s'estan menystenint les comissions informatives i impedint la tasca fiscalitzadora dels grups de l'oposició. «No estem aquí per posar pals a les rodes a ningú, sinó per intentar que les coses funcionin d'una forma correcta», defensen.

Joan Maria Artigau, sense despatx ni ordinador

Després de la seva abrupta sortida del grup de Junts per Cambrils abans de constituir el govern, Joan Maria Artigau ha explicat que «vaig fer alcaldessa amb el meu vot a la senyora Camí i després em vaig veure relegat  a l'oposició. A hores d'ara encara no tinc ni despatx ni ordinador i no puc fer el seguiment del dia a dia de l'Ajuntament tal com és el meu deure com a regidor electe». Ha agraït que els regidors de l'oposició li hagin facilitat espai i informació durant aquest temps i ha considerat que la seva situació «és una mostra més de la ineficàcia d'aquest equip de govern».

«Les primeres setmanes d'un govern són claus per marcar el perfil del nou consistori», ha dit el portaveu de Cs a Cambrils, Juan Carlos Romera, qui lamenta que en aquest temps «no s'ha produït l'anunci de cap proposta estrella pel mandat i tots els problemes que hi ha a Cambrils no solament no s'han abordat, sinó que alguns fins i tot s'han agreujat». 

Ana López: «El govern no està ben preparat i no es vol preparar»

L'exsòcia de govern de Camí Mendoza en l'anterior mandat, Ana López, assegura que aquest «és un equip de govern que no està ben preparat, que no es vol preparar i que, a sobre, amaga informació. És molt greu». Per a la portaveu socialista, el govern tripartit «va amb el pilot automàtic des del 26 de maig» i resumeix l'actuació del govern en les primeres setmanes com a «inacció, poca transparència i poques ganes de col·laborar i explicar a l'oposició. El més greu és que no és un govern totalment nou i l'alcaldessa ja coneix els problemes que té Cambrils i no s'està fent res».

«Ens trobem davant de l'arrencada de mandat menys productiva de la història de Cambrils», ha reblat David Chatelain. El líder del PP cambrilenc acusa el govern d'«amagar el cap sota l'ala amb tots els assumptes importants» i considera que «és un govern sense objectius que és incapaç de donar resposta als problemes que té Cambrils en els darrers mesos». N'ha enumerat alguns, com són la neteja viària, la recollida d'escombraries, l'estat de les voreres, l'incivisme, el 'top manta'.  

David Chatelain: «Hi ha una manca important de formació»

Chatelain ha criticat no només la manca de contingut en l'acció de govern, sinó també les formes. En aquest sentit, assegura que no reben respostes en les comissions informatives i que, en alguna ocasió, fins i tot s'han perdut els nervis. Afirma, a més, que «hi ha una manca important de formació d'alguns regidors, però aquí no es ve a aprendre, es ve a prendre decisions i a treballar pels ciutadans de Cambrils».


Comentaris