Els jugadors del Club Bàsquet Tarragona a la banqueta durant un partit de Lliga EBA

El Club Bàsquet Tarragona aconsegueix l'ascens a LEB Plata

La Federació Espanyola de Bàsquet ha resolt els ascensos des de Lliga EBA

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ha comunicat avui la decisió definitiva pel que fa als ascensos directes per dret esportiu de Lliga EBA a LEB Plata de cara a la pròxima temporada 2020/2021. La decisió s'ha basat en la resolució dictaminada per la Lliga EBA arran de la crisi de la Covid-19, on un equip de cada una de les conferències de la competició —A, B, C, D i E— mantenint la classificació de l'última jornada disputada el 8 de març de 2019.

Ascens del CBT

L'Incasol Club Bàsquet Tarragona en l'última jornada de la Lliga EBA abans d'aturar-se per la crisi sanitària del coronavirus era el líder  de la classificació de la conferència C. Per aquest motiu, l'equip dirigit per Berni Álvarez ha aconseguit l'ascens directe per mèrits esportius a la LEB Plata després de la resolució de la Federació Espanyola de Bàsquet. 

El CBT, fins aleshores, havia aconseguit guanyar 18 dels 21 partits que es portaven disputats aquesta campanya 19-20. En aquesta lliga també han competit el CB Valls i el CB Salou, que han acabat quarts i vuitens, respectivament, a la classificació de la Lliga EBA. 

Tot i obtenir l'ascens a una categoria superior, el club tarragoní treballarà per assolir el recolzament econòmic necessari per poder materialitzar l'ascens de categoria a LEB Plata.

Els altres equips  que han aconseguit l'ascens directe a LEB Plata la temporada vinent han estat el Aquimisa Carbajosa de Salamanca, Mondragón Unibersitatea, NSC Alcobendas, CAM Enrique Soler de Moelilla i l'Hero Jairis d'Alcantarilla. D'altra banda, també completen la llista sense comptar els drets esportius per l'ascens el CB Enrique Benítez de Huelva, el Mombus CB Igualada i el Zentro Basket Madrid.