El Barça s'enfrontarà al Nàstic en un partit solidari pels aiguats

El Nàstic i el Barça jugaran al Nou Estadi un partit amistós amb l’objectiu de recollir diners per la riuada de Montblanc i el temporal Glòria a les Terres de l’Ebre. El coronavirus ha ajornat la data inicial prevista per al 26 de març
El primer equip del Barça ja va visitar el Nou Estadi l'agost del 2017 en un partit amistós | Josep Martí

 

Els primers equips del Gimnàstic de Tarragona i del FC Barcelona tenien previst veure's les cares en un partit de caràcter solidari el pròxim 26 de març a les instal·lacions del Nou Estadi, tot i que finalment el matx ha quedat suspès per l'avanç del coronavirus. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, s'ha treballat per a que ambdós conjunts es trobin per disputar un encontre amistós amb l’objectiu de recollir fons després de dos desastres naturals que han sacsejat la província de Tarragona els darrers mesos: la riuada del passat mes d’octubre que va afectar diversos punts de les comarques de Tarragona amb especial importància al Baix Camp i a la Conca de Barberà i el desastrós pas del temporal Glòria per les Terres de l’Ebre durant el mes de gener. Aquesta és la intenció però l'actualitat mana i l'avanç del coronavirus podria postposar-ho tot.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Unió de compromisos solidaris

Aquest Nàstic-Barça és el resultat de diverses reunions i negociacions per realitzar l’esdeveniment més efectiu possible a l’hora de recaptar diners que ajudin els territoris afectats. En un principi, el FC Barcelona va acceptar la petició del CD La Cava de disputar un matx a les Terres de l’Ebre de la mateixa manera que van fer els culers a mitjans de novembre a Cartagena per donar un cop de mà a les regions afectades pel pas de la DANA durant el setembre. Davant l’absència d’una instal·lació prou gran per acollir el màxim nombre d’espectadors possible, el Nàstic va oferir el Nou Estadi per ser la seu d’aquest partit i poder recollir els màxims diners possibles.

 

El duel del 2017 va acabar amb empat (1-1) | Josep

 

A aquesta situació cal afegir un acord assolit pel club tarragoní que es comprometia a disputar un amistós entre la Selecció Catalana UEFA i el primer equip del Nàstic a Montblanc el 26 de març amb l’objectiu de donar un cop de mà a les localitats afectades per les riuades de l’octubre. Fruit de l'encreuament de les intencions solidàries i amb l’objectiu de ser el més productius possible, s’ha decidit disputar un partit amistós entre el primer equip del Nàstic i el primer equip del Barça al Nou Estadi amb la intenció de donar un cop de mà a les dues causes. La trobada està liderada per l’organització del Barça, mentre que el conjunt grana posat totes les facilitats que tenia a l’abast.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La data escollida en un principi era el dijous 26 de març, tot i que finalment no servirà de res perquè, a hores d'ara, el duel està suspès. Aquest 26 era un forat del calendari dedicat a les seleccions, fet que provocava que el primer equip blaugrana no tingués cap compromís de Primera Divisió ni de Champions League tot i que, de retruc, deixava sense la presència de les grans estrelles blaugrana a Tarragona. Per exemple, la selecció argentina que lidera Leo Messi juga aquell dia contra l'Equador la primera jornada de la fase de grups de les eliminatòries prèvies al Mundial de Qatar del 2022. Pel que fa a la selecció espanyola, també juga el dijous 26 contra Alemanya.

 

El Barça haurà de buscar una nova data

La intenció a l’hora de celebrar aquest partit és la millor possible però tot queda pendent de saber quina és l’avanç del coronavirus i quines mesures es prenen des del govern català i espanyol. Després de l'anunci del Consejo de Ministros de celebrar a porta tancada tot esdeveniment esportiu amb una gran afluència de públic per, com a mínim, els pròxims quinze dies, el duel entre el Nàstic i el Barça ha quedat ajornat. Seran els culers, organitzadors del partit, qui hauran de buscar una nova data per a la disputa d'un duel que anava a anunciar-se de forma oficial en les pròximes hores.