Es compleixen 15 anys d'un temporal insòlit i espectacular de tornados a Catalunya

Es van observar fins a 15 trombes marines al litoral de la costa de Barcelona
Una serie de tornados es van presentar al litoral central al setembre del 2005 | AENA

Avui fa exactament 15 anys que l'aeroport del Prat es va veure obligat a tancar durant m√©s d'una hora a causa de l'arribada de diferents tornados. Aquell 7 de setembre del 2005, al voltant de les vuit del vespre, quan dos tornados van passejar-se durant una estona per les pistes de l'aeroport de Barcelona. Aquests dos tornados van arribar a moure diversos vehicles i, fins i tot, dos avions estacionats.

Greus desperfectes

Les afectacions no van ser exclusives de l‚Äôaeroport. Tamb√© es van produir incid√®ncies al passeig mar√≠tim de Castelldefels o a Port Ginesta, aix√≠ com al Parc Agrari del delta del Llobregat (Sant Boi, Viladecans, Gav√† o Castelldefels). La pluja associada a les tempestes tamb√© va implicar desperfectes i inundacions a diversos sectors del territori. Aquestes van ser tan sols algunes de les incid√®ncies causades per aquests fen√≤mens de temps advers, i per les tempestes, que aquell dimecres a la tarda van afectar nombrosos sectors del pa√≠s, especialment entorn de la costa central.

No nom√©s va ser q√ľesti√≥ d'una tarda

L'episodi de m√†negues i tornados no va ser exclusiu d'aquella tarda, sin√≥ que es va repetir l'endem√†. En 24 hores es van arribar comptabilitzar fins a 5 tornados de diferents escales d'intensitat, entre EF0 i EF2 de l'escala Fujita, i set m√†negues marines. Es van localitzar entre el Garraf, el Baix Llobregat, el Vall√®s Oriental i el Maresme, i alguns dels municipis m√©s afectats van ser Sant Boi de Llobregat, Mollet del Vall√®s o Castelldefels.

"Imatges: Inundacions, problemes i fins a 60 l/m² per les fortes tempestes de la nit" "Última hora: Un terratrèmol sacseja de matinada la zona més turística de Catalunya"