El vent supera els 100 km/h a les comarques de Tarragona i provoca petits problemes

A la tarda continuen les ventades
Imatge d'unes palmeres que es mouen pel fort vent. | ACN

 

L’episodi de vent d’aquest dilluns, 2 de març, ha deixat algunes incidències al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, tot i que cap d’elles greu. Fins a les 15 hores, els Bombers han rebut 25 avisos per vent a la demarcació de Tarragona. De fet, Tarragona és la zona que menys alertes ha registrat, i la majoria d’avisos als Bombers s’han concentrat a la demarcació de Barcelona, amb un total de 447 avisos arreu de Catalunya.

 

La majoria d’avisos han sigut per retirar o assegurar elements caiguts o a punt de caure, com ara teulades, coberts, tendals, arbres o cables. Destaca l’actuació que han hagut de fer a l’N-240 a Tarragona, a la rotonda que enllaça amb l’Hospital Joan XXIII. Una tanca publicitària s’ha desprès i els Bombers han hagut d’intervenir-hi per evitar que caigués del tot i provoqués danys majors.

 

 

Els ajuntaments es protegeixen

L'Ajuntament de Tarragona ha activat el pla d'actuació municipal en fase d'alerta per risc de ventades, i recomanen a la població seguir els consells de prevenció, com ara no deixar objectes no estàtics a les façanes o terrasses, i en general anar amb compte amb els objectes susceptibles de caure a la via pública. L'Ajuntament de Cambrils, per la seva banda, ha tancat els parcs municipals del Pinaret, del Pescador i Nou Cambrils per precaució per les fortes ratxes de vent. A més també han avisat a les escoles perquè els alumnes no surtin al pati.

 

 

 

De moment, les ventades més fortes registrades fins ara a les comarques de Tarragona són els 109 km/h del Perelló, els 101 de Prades, els 97 de Vila-rodona i Rojals, 95 a Valls, 92 a l’Albiol o els 82 a Tarragona i l’Hospitalet de l’infant.

 

De cara a les properes hores, seguirà la forta ventada a les comarques tarragonines, especialment en zones elevades i a la frontera entre les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. Moltes ràfegues es mouran entre els 70 i 90 km/h, però compte perquè en diverses ocasions se superarà aquesta xifra i es passarà clarament dels 100 km/h com ja ha passat aquestes últimes hores.

 

Dimarts afluixa de forma clara el temporal, però al vespre podria tornar a entrar una forta mestralada amb ràfegues, de nou, huracanades. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actives les alertes per fort vent.

Més notícies de la categoria Meteorologia