El vent supera els 100 km/h a les comarques de Tarragona i provoca petits problemes

A la tarda continuen les ventades
Imatge d'unes palmeres que es mouen pel fort vent. | ACN

L’episodi de vent d’aquest dilluns, 2 de març, ha deixat algunes incidències al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, tot i que cap d’elles greu. Fins a les 15 hores, els Bombers han rebut 25 avisos per vent a la demarcació de Tarragona. De fet, Tarragona és la zona que menys alertes ha registrat, i la majoria d’avisos als Bombers s’han concentrat a la demarcació de Barcelona, amb un total de 447 avisos arreu de Catalunya.

La majoria d’avisos han sigut per retirar o assegurar elements caiguts o a punt de caure, com ara teulades, coberts, tendals, arbres o cables. Destaca l’actuació que han hagut de fer a l’N-240 a Tarragona, a la rotonda que enllaça amb l’Hospital Joan XXIII. Una tanca publicitària s’ha desprès i els Bombers han hagut d’intervenir-hi per evitar que caigués del tot i provoqués danys majors.

Els ajuntaments es protegeixen

L'Ajuntament de Tarragona ha activat el pla d'actuació municipal en fase d'alerta per risc de ventades, i recomanen a la població seguir els consells de prevenció, com ara no deixar objectes no estàtics a les façanes o terrasses, i en general anar amb compte amb els objectes susceptibles de caure a la via pública. L'Ajuntament de Cambrils, per la seva banda, ha tancat els parcs municipals del Pinaret, del Pescador i Nou Cambrils per precaució per les fortes ratxes de vent. A més també han avisat a les escoles perquè els alumnes no surtin al pati.

De moment, les ventades més fortes registrades fins ara a les comarques de Tarragona són els 109 km/h del Perelló, els 101 de Prades, els 97 de Vila-rodona i Rojals, 95 a Valls, 92 a l’Albiol o els 82 a Tarragona i l’Hospitalet de l’infant.

De cara a les properes hores, seguirà la forta ventada a les comarques tarragonines, especialment en zones elevades i a la frontera entre les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. Moltes ràfegues es mouran entre els 70 i 90 km/h, però compte perquè en diverses ocasions se superarà aquesta xifra i es passarà clarament dels 100 km/h com ja ha passat aquestes últimes hores.

Dimarts afluixa de forma clara el temporal, però al vespre podria tornar a entrar una forta mestralada amb ràfegues, de nou, huracanades. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actives les alertes per fort vent.

"❗💨 ATENCIÓ: Primer ferit greu a Catalunya a causa del temporal de vent d'avui" "💨 Primers problemes per culpa del fort temporal de vent a Catalunya"