Imatge d'una carretera nevada

Imatges històriques: Ja se supera el mig metre de neu a les Terres de l'Ebre i continua nevant

La neu ha seguit caient aquesta matinada de diumenge i ja s'acumulen gruixos que superen el mig metre

La neu  ha seguit caient amb intensitat al llarg d'aquesta nit i matinada d’aquest diumenge, 10 de gener, a gran part de les  Terres de l'Ebre, on la cota  ahir es va mantenir baixa tota la jornada i aquesta passada nit igual. Aquest fet, ha provocat que totes les precipitacions  segueixin sent de neu pràcticament a totes les cotes  d'aquell sector del territori català i és per això que ja s'acumulen  gruixos de neu històrics. En moltes localitats de la Terra Alta feia anys que no veien una nevada  de tal magnitud. En el cas d'Horta de Sant Joan ja superen els  60 centímetres de neu  acumulada.

Precisament, la Terra Alta és ara mateix la comarca amb més complicacions per la nevada, però també cal destacar les muntanyes de Prades, Montsant, gran part del Priorat per sobre dels 300 metres i els Ports, on també la neu s’hi va acumulant sense pauses i ja se superen els 30 centímetres en molts indrets. Tot plegat encara no ha acabat i és que la nevada segueix caient amb ganes a gairebé totes les cotes de l’interior de les Terres de l’Ebre i a partir d’uns 300 o 400 metres a la resta deixant una estampa totalment blanca a partir d’aquestes cotes. Municipis com Falset, Montblanc, Tivissa, el Ginestar, Batea, Corbera d'Ebre o Prades, entre d’altres, segueixen ben blancs. Seguidament, us deixem amb algunes de les imatges que passaran a la història d'aquesta espectacular nevada  a les  Terres de l'Ebre:

Algunes bones notícies, però no totes

La nevada històrica s'acabarà aquest vespre, però de cara a les pròximes hores encara seguirà nevant, a estones de forma intermitent, a pràcticament totes les cotes  a l'interior de les Terres de l'Ebre i entre  300 i 500 metres a la resta. Hi ha alertes  activades i caldrà tenir molta precaució  si hem de circular per les zones amb neu. A més, cal tenir present que les pròximes nits glaçarà  i, per tant, la neu  caiguda es mantindrà força dies i podria implicar moltes complicacions a la zona. No es veu cap pujada destacable de temperatures  fins a finals de setmana.