Màxima alerta a tot Tarragona: arriba un nou i perillós temporal de vent

El temporal de vent s'iniciarà aquest matí de divendres i es perllongarà durant tota la jornada. El seu pic màxim arribarà a mitja tarda i, al vespre, anirà a la baixa
El pic màxim de la ventada arribarà a la tarda d'aquest pròxim divendres | Arxiu

Molt atents a la forta ventada que es presenta de cara a aquesta jornada de divendres, 6 de març. L'episodi s'iniciarà al matí, ja amb ratxes molt fortes al nord del Baix Ebre i al sud del Baix Camp, a la resta, el vent encara serà moderat.

Tot i això, a mesura que vagi avançant el matí, la ventada de mestral anirà a més arreu. Durant el migdia les ratxes seran molt fortes arreu, i al llarg de la tarda arribarà el clímax i el punt crític de la ventada. Els 90 km/h es superaran a molts punts i s'assoliran els 120 km/h o localment més, als cims de les serralades de Tarragona, com també al litoral sud del Baix Camp.

Comarques del sud de Tarragona: àrea més crítica

Els mapes del temps donen ratxes de vent huracanades al voltant de la serra de Llaberia i Tivissa a partir de mig matí. Llocs clàssics com l'Hospitalet de l'Infant o Miami platja, podrien superar els 120 km/h. Cap al migdia, la ventada guanyarà extensió i intensitat i les ratxes superiors als 100 km/h es podran extendre també a gran part del Baix Ebre, Montsià i el sud de la Ribera d'Ebre.

El clímax de la ventada arribarà de cara a la tarda. Les ratxes més fortes s'esperen en els mateix sectors ja citats. Però la novetat serà que la ventada afectarà també amb cops de 80 a 100 km/h a tot el Baix Penedès, Tarragonès, Priorat, Terra Alta, Conca de Barberà i, fins i tot, àrees de les Garrigues i zones menys acostumades a ventades tant intenses.

No abaixar la guàrdia a la resta del territori: compte al pla de Lleida i altiplà central

Malgrat les comarques de Tarragona, seran les que patiran els efectes més destacables d'aquesta potent ventada. A la resta del territori català, no es podrà abaixar la guàrdia. Com a exemple més pròxim, la ventada també serà molt intensa a tot el pla de Lleida i a les comarques centrals com el Segrià, la Segarra, el sud de la Noguera o el Pla d'Urgell les ratxes també seran molt fortes i també es podran superar amb escreix els 80 km/h.

A últimes hores de la jornada, la ventada s'enfortirà molt també als cims del Pirineu i al nord de l'Empordà, on la tramuntana entrarà de forma sobtada i molt intensa, amb ratxes màximes que també superaran els 100 km/h. A més, a l'àrea pirinenca, el vent es compaginarà amb la forta nevada que s'espera a tota la serralada, fet que provocarà que el torb sigui molt intens. Molt de compte també si aneu  divendres cap al Pirineu.

  • També et pot interessar: 

"☀😎 El curiós fenòmen òptic que pots observar fàcilment i té una explicació molt simple" "😍🦥 VÍDEO: Un peresós dona llum a dalt d’un arbre, a uns 5 metres del terra"