La neu arribarà a cotes poc habituals de Tarragona entre dimarts i dimecres

Les precipitacions cauran sobretot el matí de dimecres, quan la cota de neu pot caure fins als 600 metres, puntualment per sota. El vent s’intensificarà i serà fort a la tarda
La neu arribarà a cotes baixes de Tarragona | Sara Peralba

 

El front que ens creua aquest dimarts a la tarda obrirà la porta a una baixada de les temperatures i també de la cota de neu a tot Tarragona amb una situació meteorològica molt interessant. De fet, s’esperen algunes precipitacions que, de forma puntual, poden ser en forma de neu entre els 800 i els 600 metres dimecres, puntualment per sota.

 


  • ATENCIÓ: T'enviem les previsions més actualitzades i totes les incidències del temporal de fred i neu que afecta Catalunya. Fes clic aquí!

 

 

Aquest dimarts a la tarda ja poden caure alguns xàfecs molt febles, sobretot al prelitoral, amb una cota de neu d’entre 800 i 1.000 metres. La part més interessant es presenta dimecres al matí, quan les precipitacions tindran més extensió i cauran amb més ganes a qualsevol punt, fet que, combinat amb el fred, pot deixar nevades a tan sols 600 metres, localment per sota, a les muntanyes de Tarragona i al Port, així com a les zones més altes de l’interior de les comarques tarragonines. Es podrà veure nevar, per exemple, a poblacions com Prades.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

No s’espera ni molt menys una gran nevada, sinó més bé fenòmens anecdòtics i enfarinades que, a tot estirar, poden deixar 3 centímetres en els millors dels casos. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activades alertes de color groc per neu aquest dimarts i dimecres a les comarques del Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat i Baix Camp, així com altres zones de Catalunya:

 

 

Mapa d'avisos per neu per aquest dimarts | Meteocat

 

Mapa d'avisos per neu per aquest dimecres | Meteocat

 

 

Vent fort després de la pluja i la neu

El temporal més important a Tarragona serà, sens dubte, el de vent, ja que, un cop passi la banda de precipitacions del matí, el mestral entrarà amb moltes ganes i tindrem ràfegues fortes o molt fortes els propers dies, superant en alguna ocasió els 100 km/h. Tot plegat amb molt fred arreu i sol de dia. Hi ha avisos actius del SMC en aquest sentit per dimecres que afecten gran part de les comarques tarragonines:

 

Mapa d'avisos per vent per aquest dimecres | Meteocat

 

La neu també arribarà a més punts de Catalunya

Els xàfecs del matí també cauran a més zones de Catalunya. De fet, a punts de la Catalunya Central, prelitoral de Barcelona i Girona i Altiplà Central poden caure febles nevades a partir d’uns 600 metres tan sols, localment per sota, mentre que a l’Alt Empordà la cota es pot desplomar fins els 400 metres.

 

La nevada serà especialment important a la cara nord del Pirineu, on hi nevarà gairebé durant tres dies seguits. Això farà que, pel damunt dels 1.500 metres, es pugui acumular mig metre de neu, mentre que a les cotes més altes els gruixos es poden apropar al metre de neu nova. Unes nevades que vindran acompanyades de vent i, per tant, es produirà l’efecte del torb, és a dir, quan les ventades aixequen la neu de les muntanyes.

 

El fred serà de ple hivern aquests dies | Arxiu

 

Sol i molt fred després del front i més calma els propers dies

El temporal de vent escombrarà els núvols i gran part de les precipitacions a partir de dimecres a la tarda, quan el sol s’imposarà i el fred serà molt viu. No s’esperen xàfecs fora del Pirineu, tot i que si n’acaben apareixent alguns al litoral i prelitoral de Barcelona poden ser en forma de neu per sota dels 400 metres. La situació millorarà una mica dijous però sobretot divendres, amb la perspectiva d’un cap de setmana més tranquil.