Captura de la nevada d'aquest divendres, 4 de desembre, a les Muntanyes de Prades

Vídeo: Ruixat de neu sorpresa a Prades, el primer de la temporada, aquesta tarda de divendres

El xàfec ha estat breu però contundent durant uns minuts i és la primera nevadeta de l'hivern a la zona

Les previsions no han fallat i el front fred polar ha arribat puntual a Catalunya amb fred de ple hivern, ventades i algunes precipitacions. Tot i que majoritàriament han estat anecdòtiques fora del Pirineu, sí que hem tingut sorpreses a les muntanyes de Tarragona, ja que, tot i que les possibilitats de ruixats a la zona eren més aviat al matí, aquesta tarda, poc després de les 16:00h, n’ha aparegut un de molt local i gairebé imprevisible deixant la primera nevadeta de la temporada a Prades, al Baix Camp, i a les zones del voltant.

El xàfec ha estat breu i ha durat ben poca estona, però en alguns moments ha caigut amb força i ha ofert una imatge plenament hivernal, amb els flocs caient amb ganes i, tot i que la neu no ha agafat a terra, sí que hi ha hagut algun moment que volia començar a tenyir el paisatge de blanc. Res més lluny que un intent, però que ha deixat aquestes precioses imatges enregistrades prop del Tossal de la Baltasana per part del Parc Astronòmic de Prades:

Aquest matí, tal com estava previst, l’arribada del front ha deixat alguns ruixats passatgers a les Terres de l’Ebre i això ha fet que la neu hagi caigut a les cotes altes dels Ports. La cota de neu se situa aquest divendres a la tarda entre els 700 i 800 metres a les comarques de Tarragona, més baixa al Pirineu i a la resta del nord de Catalunya, on, en moment de xàfec intens, es pot arribar a veure nevar entre els 500 i 600 metres.

De cara al Pont de la Puríssima, el vent fort de mestral serà el protagonista i tan sols hi hauria possibilitat de nous xàfecs locals fora del Pirineu al nord-est i al Prepirineu, així com dilluns al sud de Tarragona amb una cota que encara es mantindria força baixa. No obstant, haurem d’anar seguint la situació amb atenció, ja que hi ha incertesa sobre el tram final d’un pont que serà atípicament de ple hivern. Consulta aquí la previsió del temps completa pels propers dies. 


Comentaris