Nou pas endavant per al nou camp de gespa artificial de Reus

Suposa la inversió principal del paquet previst per a les instal·lacions esportives de la ciutat

Imatge d'arxiu de l'Estadi Municipal de Reus
Imatge d'arxiu de l'Estadi Municipal de Reus | Ajuntament de Reus
05 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:39h
El camp de gespa artificial previst al costat de l'Estadi Municipal de Reus ha fet un pas endavant. L'Ajuntament ha aprovat en fase inicial el projecte i l'ha tret a exposició pública iniciant el període d'al·legacions. Es tracta d'un camp que ocuparà l'espai on fins ara hi ha un dels camps d'entrenament amb un pressupost de 741.645,58 euros i entre dos i tres mesos d'obres.

Segons es va anunciar a finals de l'any passat, l'objectiu és que serveixi per entrenar, però que també tingui els requisits necessaris per acollir competicions oficials. A més de la gespa artificial, també es preveu instal·lar llums de led i el tancament perimetral de la instal·lació esportiva. Tindrà 7.363,75 metres quadrats comptant el camp, de 102,5 metres per 64,5, i un espai pavimentat amb formigó.

Ha de servir per ubicar-hi serveis com equips de manteniment i passos. Tot i que no s'instal·larà una graderia pròpiament dita, sí que s'adequaran les zones del lateral i el gol nord perquè puguin acollir-la en un futur. Aquesta inversió forma part d'un paquet dedicat a les instal·lacions esportives que es va implantar després que quedés deserta la licitació del Centre Aquàtic i de Fitness.
 

L'Ajuntament preveu un paquet d'1,1 milions d'euros per a instal·lacions esportives

El pressupost de la instal·lació era de 700.000 euros de l'Ajuntament als quals s'havia de sumar l'aportació de l'empresa privada adjudicatària. Abans de formalitzar el contracte, però, la companyia va voler traspassar-lo a una filial de nova creació. Una maniobra que no va agradar al govern i que, de fet, hauria deixat amb problemes els municipis on sí que s'havia acceptat.

A Reus es va optar per declarar desert el concurs davant la negativa de l'empresa a signar el contracte en els termes que s'havien establert a la licitació. Així doncs, el consistori va incrementar l'aportació prevista amb 425.000 euros més per conformar un paquet de més d'un milió d'euros per a inversions en matèria esportiva.

Segons es va anunciar el mes de desembre, el projecte del camp de gespa artificial s'estava redactant per licitar-lo durant el mes de febrer. Finalment serà, almenys, a finals de juny quan es publiqui la licitació. Tampoc s'ha mantingut el pressupost, previst en 650.000 euros, però incrementat fins als 741.000 a causa de la inflació. El mateix paquet d'inversions contempla instal·lar il·luminació de led a tots els camps de futbol de la ciutat —Reddis, Pastoreta, Mas Iglesias i Districte cinquè— per reduir un 60% el consum actual.

Una altra inversió prevista és l'habilitació d'una zona d'entrenament per a BTT, bicicletes tot terreny, de la qual encara no es coneix la ubicació prevista. Comptarà amb un pressupost de 10.000 euros. També es va presentar com a part del paquet de millores de les instal·lacions esportives un nou parc de cal·listènia al barri Gaudí amb 20.000 euros de pressupost.