El sector de les fires debat a Coma-ruga com fer passos cap a la sostenibilitat

El 30è Congrés de Fires de Catalunya serveix per certificar la recuperació després de la Covid

El Congrés de Fires celebrat a Coma-ruga.
El Congrés de Fires celebrat a Coma-ruga. | Cedida
07 de juny del 2023
Actualitzat a les 17:09h

L'Hotel Balneari de Coma-ruga acull aquests dies 7 i 8 de juny el 30è Congrés de Fires de Catalunya, que té com a tema central la sostenibilitat i de quina manera el sector pot fer passos per avançar cap als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Prop de 80 organitzadors de diferents fires catalanes s'han donat cita al municipi del Vendrell, que acull per segona vegada aquest congrés.

Tal com ha explicat Coralí Cunyat, presidenta de la Federació de Fires de Catalunya (FFC), entitat que organitza l'esdeveniment, la trobada serveix per "posar en comú les diferents experiències i així poder aprendre i fer fires millors". Cunyat ha detallat que avançar cap a la sostenibilitat al sector significa apostar per noves maneres de fer en àmbits com "la utilització de materials sostenibles, la gestió dels residus, la reducció dels consums energètics o l'aposta per la igualtat".

El director general de Comerç del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat, Jordi Torrades, ha afegit que la sostenibilitat ha de ser un element "indefectible del futur de les mateixes fires". Per Torrades, ara és el moment de fer aquest canvi, després del sotrac que va significar pel sector la pandèmia de la Covid-19. Per això ha animat a "seguir innovant per fer compatible el creixement amb la responsabilitat envers la societat i el planeta".

Recuperació després de la pandèmia

De fet, les xifres d'aquest any mostren que ja s'ha superat la caiguda patida el 2020 per la pandèmia. Aquest 2023 es faran 427 fires a Catalunya, de les quals 65 seran internacionals. Les dades s'acosten ja a les del 2019, que va ser l'any amb més volum de fires i de negoci del sector.

Des de la Federació de Fires han demanat el suport dels nous ajuntaments que es configurin a partir del 17 de juny per acabar de superar aquest mal moment. En aquest sentit, Coralí Cunyat ha reconegut la tasca de consistoris com el del Vendrell fent equipaments com el nou Tabaris. L'alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez, ha remarcat que l'edifici servirà per acollir fires i congressos, "consolidant l'aposta del municipi" per aquest sector.

 

La presentació del 30è Congrés de Fires de Catalunya. Foto: TGNDigital