1 de 10

La Junta Electoral sentencia: Què passa si tens un viatge i et toca anar a una mesa electoral

L'àrbitre electoral també ha decidit aquest dijous que serà obligatori ensenyar el DNI quan es dipositi el vot per correu

Imatge d'arxiu d'una mesa electoral. | Martí Albesa
per TarragonaDigital, Madrid | 8 de juny de 2023 a les 16:43 |
La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat aquest dijous que tenir unes vacances contractades abans del 29 de maig, data de la convocatòria dels comicis generals del 23-J, sigui acceptat com a motiu per no ser a una mesa electoral. Amb aquesta decisió, la JEC dona llum verda a les juntes electorals de zona per a considerar-ho un motiu vàlid d'alegacions.L'àrbitre electoral ha acordat que serà una excusa vàlida per no integrar una mesa que la jornada de les eleccions espanyoles "coincideixi amb un desplaçament o estada de caràcter vacacional" reservat abans de l'anunci de convocatòria dels comicis, sempre que la cancel·lació del qual "ocasioni un perjudici econòmic o un trastorn greu al sol·licitant".

En aquest sentit, la JEC concreta que es podrà acceptar "sempre que s'asseguri la integració plena de les meses i que s'acrediti documentalment la deguda antelació del contracte, així com el perjudici econòmic o trastorn greu al·legats".

 

Vot per correu

D'altra banda, l'àrbitre electoral ha aprovat fixar com a obligatori identificar-se amb el DNI en el moment de dipositar el vot per correu. En cas que l'elector no hi pugui anar, haurà de fer una autorització a la persona que ho dugui en el seu nom, que estigui firmada i acompanyada d'una fotocòpia del DNI.

La decisió arriba després de les irregularitats detectades en el vot per correu a Melilla en les eleccions del passat 28 de maig.
Participació