1 de 10
Branded content

Descobreix les platges naturals més secretes de la Costa Daurada

L'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors és l'oasi perfecte per als amants de la natura, la història i les platges. Situat a la Costa Daurada, aquesta zona és una meravella poc coneguda que espera ser descoberta.

L'entorn natural de l'Hospitalet de l'Infant és paradisíac. | Cedida
per TarragonaDigital, L'Hospitalet de l'Infant | 15 de juny de 2023 a les 06:00 |
Amb les seves extenses platges de sorra fina i aigües cristal·lines, l'Hospitalet de l'Infant és un dels llocs més idíl·lics per a aquells que busquen una escapada relaxant. La platja de l'Arenal, amb serveis completament equipats per als visitants i nombroses activitats aquàtiques per a totes les edats; i la del Torn, una platja naturista reconeguda a nivell internacional, són les platges més populars però no les úniques.

També destaca la platja de l’Almadrava, ubicada al nucli del mateix nom i que es distingeix  per les casetes blanques i la seva disposició, que recorden un poble de pescadors del litoral llevantí; i la la platja de la Punta del Riu, a tocar de la zona humida de la desembocadura del riu Llastres, a l’Hospitalet de l’Infant.

L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors també atresora unes cales, petites i amagades a la part més agresta del litoral del municipi, com la Cala Justell, la platja de la Cova del Llop Marí i la Cala Bea. Un lloc ideal per gaudir de la transparència de les aigües fent submarinisme de superfície per gaudir de la fauna marina que s’amaga darrere les praderies de posidònia
 

La platja de l’Almadrava es distingeix per les seves casetes blanques. Foto: Cedida

 

Un entorn natural espectacular


A més de les platges, l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors també és conegut pel seu entorn natural espectacular. La destinació és un veritable paradís per als amants del senderisme i l’activitat esportiva enmig de la natura, amb rutes que discorren a través de valls i muntanyes impressionants

L'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors és una destinació turística amb un important patrimoni que es pot descobrir a través de visites guiades. És molt recomanable apropar-se, per exemple, a espais com l’Hospital del Coll de Balaguer, fundat l’any 1344 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional; el Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet; el Molí de l’oli de Vandellòs; les fortificacions de la Guerra Civil al Coll de Balaguer o veure l’Hospitalet de l’Infant des del mar amb un recorregut en barca. Més detalls a www.culturaalabast.cat

En resum, l'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors és una destinació pensada per aquells que busquen relaxar-se en un entorn natural espectacular, gaudir de platges tranquil·les i familiars, descobrir la rica història i patrimoni de la zona. No ho dubtis i vine a conèixer aquest petit paradís secret!

Més informació a: www.hospitalet-valldellors.cat
 

Els amants del senderisme i el BTT podran gaudir d'unes vistes úniques. Foto: Cedida

 

Experiències úniques per gaudir en família


L’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors és una destinació ideal per gaudir en solitari, amb parella o acompanyat de tota la família. Tot seguit, compartim 3 experiències que només podràs gaudir aquí. 

Rutes submarines per descobrir la posidònia


Enguany, les rutes submarines també es poden fer guiades, una oportunitat per als amants de l’snorkel, ja que podreu observar les espècies més característiques de posidònia, una planta considerada per la Unió Europea com un hàbitat de protecció prioritària; i també fons marins de sorra i roca, on podeu  trobar un gran nombre de plantes i animals, com ara anemones de mar, espirògrafs, julioles, estrelles vermelles, cogombres de mar, garotes, sards, etc.
 

És especialment recomanable fer una excursió amb caiac o surf de rem a la zona. Foto: Cedida

 

Anar amb caiac o paddle surf fins a la cova del Llop Marí


A prop de la platja del Torn hi ha la misteriosa cova del Llop Marí. És especialment recomanable fer una excursió amb caiac o surf de rem fins a aquest espai. Es tracta d’una cavitat excavada pel mar a les entranyes de la muntanya on podem un gran espai que ens sorprendrà. Al fons d’aquesta sala hi ha una petita platja que varia les dimensions en funció de l’estat del mar. 

En aquest entorn, més que paradisíac, hi ha una galeria lateral en ziga-zaga d’aproximadament 18 metres de longitud, amb una amplitud de quatre metres i una altitud de gairebé dos metres que va disminuint a mesura que s’avança. Cal fer reserva prèvia per visitar-la a la pàgina web de turisme: www.hospitalet-valldellors.cat
 

La Cova del Llop Marí és un racó únic i espectacular. Foto: Cedida

 

Un passeig per la natura mediterrània, el sender blau del Jonquet


El Sender Litoral del Jonquet és un sender de baixa dificultat que uneix dues platges de Bandera Blava: la de l’Arenal i la del Torn, a l’Hospitalet de l’Infant. Transcorre paral·lel a la costa i més de la meitat del recorregut travessa l’Espai d’Interès Natural (PEIN) de la Rojala - platja del Torn, on es troba l’illot del Torn, un petit promontori de roca unit a la platja que encara conserva vestigis d’una antiga torre de guaita del segle XVI. La del Torn és, a més, una platja naturista reconeguda en l’àmbit europeu, si encara no t’hi has banyat aquest estiu tens una bona oportunitat.
 

L'Hospitalet de l'Infant compta amb un ric patrimoni històric. Foto: Cedida

 

Un passeig per la Masia Castelló des del sender blau de Masboquera


Castelló és un dels nuclis del municipi, que està situat entre Masboquera i Vandellòs. Aquest poble d’origen medieval, que va ser abandonat als anys 50 però que mica en mica s’ha anat recuperant, cobra vida, diversos cops a l’any, de la mà de l’Associació Masia de Castelló. Tot i això, al passejar pels seus carrers és fàcil imaginar com devia ser la vida fa dècades, enmig de les muntanyes i en un entorn molt més salvatge que l’actual. A més, és interessant veure la distribució dels carrers i els diferents tipus d'habitatge orientats a una vida exclusivament rural. Una manera d’arribar-hi és a través del sender blau, de 4.490 m i de dificultat baixa, que arrenca amb una lleugera pujada al poble de Masboquera i arriba fins al nucli medieval de Castelló
 

El paisatge natural de l'Hospitalet de l'Infant us sorprendrà. Foto: Cedida

 

Un bany a la Cala Justell, una platja que us sorprendrà!


Aquesta cala és un arenal totalment natural per dues raons. La primera, perquè està inclosa dins de l’Espai Natural Protegit de la Rojala-Platja del Torn. Una zona que comprèn un petit tram del litoral que manté una de les platges i trams de costa amb més interès paisatgístic del migjorn català. La segona, perquè és una platja sense serveis i, per tant, només hi trobarem mar, sorra i vegetació

Està ubicada, a més, en una zona humida catalogada que s’ha recuperat els últims anys. Precisament, aquesta acció ha permès diversificar les comunitats vegetals aquàtiques que oferiran un ampli rang de refugi a espècies com el samaruc que s’està provant de tornar a introduir a l’ecosistema.
 

L'Hospitalet de l'Infant i la Vall de Llors estan plenes de racons únics. Foto: Cedida

Participació