1 de 10
COSTA DAURADA

El Hard Rock es desfà: el compromís de la Caixa per comprar els terrenys, en dubte

Noves informacions publicades per 'La Directa' apunten que l'opció de compra de 2014 quedaria en paper mullat

Imatge d'arxiu dels terrenys on s'instal·laria el gran complex d'oci Hard Rock. | ACN
per TarragonaDigital, Vila-seca | 15 de juny de 2023 a les 13:12 |
La Generalitat ja no disposa d'un "compromís" ferm de Criteria Caixa per adquirir els terrenys per materialitzar el projecte de macrocomplex lúdic de Hard Rock a Vila-seca o Salou, segons noves informacions publicades per 'La Directa' aquest dijous. Això deixaria en paper mullat el contracte d'opció de compra de 2014 per blindar l'operació.

Segons el citat mitjà, el 18 de desembre de 2020 el conseller delegat de Criteria Caixa, Marcelino Armenter, va comunicar al llavors director de l'Incasòl, Albert Civit, que el "compromís" esmentat el document ja no existeix i, en tot cas, només es mantindria la "disposició" a vendre els terrenys.


Pocs dies abans de la resposta, el Govern va publicar l'acord perquè l'Incasòl adquirís els terrenys per traspassar-los a Hard Rock.
 

El contracte d'opció de compra obligatòria quedaria en paper mullat

"No és d'esperar la possibilitat de garantir-los altra cosa que mantenir la disposició a vendre la propietat dels terrenys", va respondre Armenter, segons 'La Directa'. Una disposició, a més, "deslligada de qualsevol compromís o projecte de la Generalitat pel que resposta a la posterior disposició dels terrenys per la seva part". Aquestes afirmacions deixarien en paper mullat el contracte d'opció de compra que obligava a la venda.


L'esmentat acord de Govern, amb data de 15 de desembre de 2020, preveia que l'Incasòl pagués 120 milions per la compra dels terrenys i els vengués immediatament després a BCN IR 3, SAUR, la societat de Hard Rock que impulsa el CRT, en un termini màxim de dos mesos a comptar des de l'aprovació definitiva del nou PDU.

Malgrat el contingut de la resposta del directiu del hòlding d'inversions de la Fundació la Caixa, l'acord publicat no es va modificar ni ampliar.


Fonts del Departament de Territori s'han remès a la resposta donada aquest dimarts pel Govern anunciant que els serveis jurídics estudiaran "tota la documentació" del projecte. Per la seva banda, Criteria Caixa ha declinat fer comentaris al respecte.
 

Transacció "viciada"

Per la seva banda, la plataforma Aturem Hard Rock considera que l'acord que havia de fer possible la transacció està "viciat". "En aquest acord de Govern s'explicita que la Caixa donava permís al Govern per poder disposar aquests terrenys i l'endemà desmenteix l'acord de Govern", argumenta el portaveu Eloi Redon, que demana la seva "revocació".


Segons el mateix Redon, aquestes noves revelacions demostren que "és una aberració seguir tirant endavant un projecte com el Hard Rock i seguir tirant endavant la compra dels terrenys amb Incasòl pel mig".

"Tenim un acord que se sustenta amb fum. L'únic que s'espera és que es revoqui i s'enterri d'una vegada per totes el projecte de Hard Rock que veiem que està caient a trossos, no se sustenta cap contracte, en cap acord, en absolutament res", ha reblat.

Redon ha fet una crida perquè, aquest pròxim diumenge al migdia, la manifestació convocada a Tarragona en contra del projecte sigui "multitudinària". La protesta compta amb el suport de diversos moviments socials, ecologistes, plataformes en defensa territori, sindicats, ateneus, cooperatives del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.
Participació