1 de 10
Àrea Metropolitana

Bona previsió en la venda de coques de Sant Joan: de mida més petita i de gustos diferents

El gremi de pastissers situa les vendes en 1,8 milions d’unitats

Coca tradicional de Sant Joan. | Cedida
per Albert Oliva, Reus | 21 de juny de 2023 a les 06:00 |
Bona sintonia en la previsió de vendes de les coques de Sant Joan. Els pastissers confien que la revetlla d'enguany superi lleugerament les de l'any anterior i situen les vendes en 1,8 milions d’unitats. En aquest sentit, el fet que Sant Joan caigui entre setmana fa pronosticar unes previsions “molt bones”, explica Roger Vallvé, de la Pastisseria Valls.

La baixada del preu de l'electricitat i la baixada de costos de matèries primeres també relaxa prudencialment la tensió entre les despeses i els preus de venda en la majoria de forns i pastisseries "de tota la vida".

 

La coca clàssica, la preferida

Pel que fa a les preferències i gustos de les coques, la clàssica de brioix amb fruita i la de crema imperen a totes les taules, com cada any. Ara bé, cada vegada més guanya terreny la coca creativa, la que incorpora ingredients i gustos nous com la fruita fresca enlloc de confitada, el te verd, la fruita de la passió o els festucs.
 

Coques de Sant Joan. Foto: Juanma PeláezUn canvi de tendència és els clients opten cada vegada més per endur-se diferents coques de mida més petita per degustar-ne de diferents, amb diferents gustos i propostes. En aquest sentit, la crema cada vegada guanya més terreny, ja sigui amb pasta de full o de brioix.

Pel que fa als preus, es mantindran molt similars als de l’any passat, amb coques per a quatre persones d’entre 18 i 22 euros, diu Roger Vallvé.


El pastisser vallenc reivindica les coses artesanes, amb productes de qualitat, acabades de fer i sense additius. A més, son les que es conserven més bé.
Participació