El Ball de Cavallets de Reus celebra 25 anys de la seva recuperació

Va néixer de la mateixa entitat, i grup d'amics, que dos anys enrere havia recuperat l'Àliga

Desenes de balladores han passat per un element amb força trajectòria al Seguici Festiu
Desenes de balladores han passat per un element amb força trajectòria al Seguici Festiu | Laia Solanellas
25 de juny del 2023
Actualitzat el 26 de juny a la 13:27h
El Ball de Cavallets de Reus celebra, aquest 2023, 25 anys d'història. L'element va néixer dins del Col·lectiu Reusenc d'Activitats Culturals, una entitat que ja havia donat a llum a la recuperació de l'Àliga. De fet, l'entitat es crea a partir del grup d'amics que va impulsar la figura, la mateixa colla de la qual, les dones, van voler recuperar un ball per a la Festa Major de Reus al cap de dos anys.

Enguany han commemorat els 25 anys d'aquesta recuperació, especialment durant el passat mes de maig. La cap de colla, Laia Grifoll, recorda que van organitzar una exposició fotogràfica sobre la història del ball amb una mostra de vestits antics i nous i les faldilles dels cavallets. Al mateix Castell del Cambrer s'hi van pronunciar xerrades sobre l'origen, la creació i la trajectòria del ball per part de membres de l'entitat i de Carrutxa.

La celebració va comptar, també, amb una cercavila amb les Cotonines de Vilanova i la Geltrú, el Pegàs de l'Hospitalet de Llobregat com a elements convidats. També hi van participar la Mulassa i els Gegants Moros de Reus com a padrins del Ball de Cavallets. La festa va acabar amb un concert per culminar la celebració.

 

La celebració dels 25 anys, prova de la bona salut del Ball de Cavallets

Aquest mateix divendres 23 de juny, l'alcaldessa, Sandra Guaita, va convidar el ball a hissar la bandera de Reus al Campanar. Es tracta d'un acte que es fa cada any com a mostra evident que la ciutat està de festa. El gest, alhora, sol servir per retre homenatges o fer celebracions.