1 de 10
SOCIETAT

El Govern suspèn la sanció de 2,1 MEUR a IQOXE a l'espera del procés judicial

El Departament de Treball diu que preval la intervenció de la justícia perquè és un òrgan superior

Vista aèria de la planta d'IQOXE a la Canonja. | IQOXE
per TarragonaDigital, Tarragona | 30 de juny de 2023 a les 16:20 |
El Govern ha suspès la sanció administrativa de 2,1 milions d'euros a IQOXE a l'espera del procés judicial. Fonts del Departament d'Empresa i Treball han confirmat a l'ACN que es tracta d'una qüestió legal que passa amb tots els procediments investigats pel Departament, un cop intervé la justícia.

Segons les mateixes fonts, Treball no retira la sanció oberta per infraccions molt greus de la normativa de seguretat industrial, sinó que la suspèn perquè ho marca la llei fins que hi hagi una sentència ferma. Així mateix, subratllen que un cop s'acabi el procés judicial continuarà el procés administratiu per al compliment de la sanció.

 

IQOXE valora la decisió

En un comunicat, IQOXE ha assenyalat que és la segona vegada que la Generalitat suspèn el procés sancionador. En ambdós casos, diuen des de l'empresa, amb el mateix argument: "el cas es troba en ple procés judicial per via penal i aquesta té prioritat sobre qualsevol proposta de sanció administrativa, atès que la legislació vigent no permet aplicar cap altre tipus de sanció fins a la finalització del procés judicial".

En concret, es tracta de la suspensió de la sanció de 180.000 euros el juliol del 2021. Des d'IQOXE també han recordat que van recórrer aquesta proposta de sanció, ja que "no respon a fets reals". A més, han anunciat que també recorreran la suspensió d'aquest expedient perquè aquesta impedeix que es pugui resoldre el recurs presentat. Fet que genera, defensen des de la companyia, la "indefensió" d'IQOXE.
Participació