1 de 10
Societat

El Vendrell vol refer l'ordenança de Civisme perquè sigui «més efectiva» amb les sancions

Christian Soriano anuncia també un increment de la plantilla i una xarxa de càmeres de vigilància

Vehicles policials a la caserna del Vendrell. | TGNDigital
per Marc Guitart, El Vendrell | 4 de juliol de 2023 a les 12:58 |

El nou regidor de Seguretat Ciutadana del Vendrell, Christian Soriano, ha marcat les prioritats d'aquesta àrea en el nou mandat que comença ara. En una compareixença des de la caserna de la policia local, Soriano ha fixat tres línies que s'haurien de desenvolupar els pròxims mesos. Són les d'incrementar la plantilla de la policia, posar una xarxa de càmeres de videovigilància i refer l'ordenança de Convivència i Civisme.

Aquesta última serà la que s'iniciarà de forma "més immediata", segons el regidor, creant una comissió amb representants polítics, tècnics i policials que ha de ser la que elabori la nova normativa. Soriano creu que l'actual "no dona resposta als reptes que té la ciutat", en bona part perquè els procediments són "enrevessats".La intenció del govern local és fer una ordenança "que permeti agilitzar els tràmits", de manera que es puguin "posar sancions de manera més ràpida i efectiva". "Volem una normativa que sigui més punitiva" i que posi "més pressió sobre els que cometen actes incívics i delictius", ha afegit el regidor. Una ordenança que contemplaria aspectes com els botellots, les pintades a la via pública, les defecacions de gos, l'ús dels patinets elèctrics o la tinença d'animals de companyia.

Més agents de policia i una xarxa de càmeres

Una altra prioritat del mandat serà, segons Soriano, augmentar els efectius de la policia local, que ara se situen al voltant dels 90 agents. El consistori vol que una part dels policies que s'incorporen amb el reforç d'estiu —que són dotze— es quedin tot l'any. Per a fer-ho, s'estan "explorant diferents fórmules", segons el regidor, que no ha volgut detallar si caldria fer un nou concurs d'oposició. 

Finalment, Christian Soriano ha apuntat que es començarà a treballar en la creació d'una xarxa de càmeres de videovigilància que abasti tot el municipi, tal com el PSC va anunciar durant la campanya electoral. Serien càmeres que permetrien llegir les matrícules dels vehicles, igual que les que es van posar al centre l'últim mandat.

Participació