1 de 10
SOCIETAT

El Govern vol estendre el dret a fer topless a les piscines comunitàries

Ho ha anunciat la consellera Tània Verge durant la presentació de la campanya 'La meva piscina no discrimina'

Imatge d'arxiu d'una piscina comunitària. | Nia Escolà/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 5 de juliol de 2023 a les 12:40 |
El Govern està treballant per estendre el dret a fer topless a les piscines comunitàries a través dels administradors de finques que seran els que hauran de garantir que no hi hagi casos de discriminació. Així ho ha anunciat la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, amb la presentació de la campanya 'La meva piscina no discrimina' dissenyada per l'il·lustrador Javiroyo on es posa l'accent en els drets dels usuaris.

​Tania Verge ha explicat que "la llei s'aplica per a tothom i les d'igualtat no son recomanacions, són tant lleis com les altres". Segons, ha afegit, l'objectiu final no és sancionar les males pràctiques —els usuaris podran denunciar incompliments— sinó "erradicar les discriminacions".

 

Carta del Govern als ajuntaments catalans

Cal recordar que el Govern va enviar una carta als ajuntaments catalans que advertia que prohibir a les dones usar les piscines públiques amb el tors nu, alletar els infants o limitar l'accés a les instal·lacions amb vestits de bany integrals constitueix una "discriminació". La missiva considerat que "són accions que exclouen una part de la població de l'accés a determinats serveis i vulneren la lliure elecció de cada persona sobre el seu propi cos".

Per tot plegat, l'escrit ha indicat que les ordenances municipals que regulin aquestes pràctiques "no seran d’aplicació" i ha remarcat que els consistoris hauran de modificar-les perquè s'adeqüin a la Llei d'igualtat de tracte i no-discriminació aprovada pel Parlament el desembre de 2020.
Participació