El tram tarragoní de l'AP-7 tindrà quatre nous enllaços

S'inclouen en una inversió global de 250 milions d'euros i es faran a Banyeres, el Vendrell, Reus i Masdenverge

Imatge d'arxiu d'un tram de l'AP-7.
Imatge d'arxiu d'un tram de l'AP-7. | TarragonaDigital
12 de juliol del 2023
Actualitzat a les 18:16h
El Govern destinarà 250 milions d'euros per a la millora de la connectivitat de l'AP-2 i l'AP-7, amb actuacions en nou enllaços i la construcció de set noves connexions. Els diners hauran de ser una transferència del Ministeri de Transports, i formen part dels 914 milions del protocol signat el passat divendres.

Aquesta inversió de gairebé 1.000 milions d'euros també inclou els intercanviadors de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amb Rodalies a Sant Cugat del Vallès, intervencions a l'N-II i a l'Eix Pirinenc (N-260).

La consellera de Territori, Ester Capella, ha dit que el govern espanyol ja té sobre la taula els convenis que cal signar per tirar endavant els projectes i començar a treballar al més aviat possible.
 

Nous enllaços al Vendrell, Banyeres, Reus i Masdenverge

Les actuacions de millora es faran en nou enllaços de l'AP-7: remodelacions a Girona Nord, Girona Sud, la C-60 a la Roca del Vallès, la C-35 a Maçanet de la Selva, l'N-150 i C-58 en direcció Tarragona, la B-30 i C-58 en direcció Barcelona i Vilafranca del Penedès centre. A més, es milloraran accessos a Montmeló-Parets del Vallès i la connexió amb la C-17 i C-33 i a la B-30, al tram entre Sant Cugat i Cerdanyola.

El projecte també contempla la construcció de set connexions: a l'AP-7 a Sant Celoni / la Batllòria, Banyeres del Penedès i C-51 al Vendrell i a l'AP-2 a Castelldans. D'aquest set, tres no estaven previstes pel Ministeri, tot i que finalment s'han inclòs: es tracta dels enllaços de l'AP-7 de la T-315 a Bellissens, a Reus, i a Masdenverge i la unió B-40 i C-55 a Abrera.

La responsable de Territori ha explicat que aquests treballs venen motivats per la finalització de les concessions dels peatges, que han comportat "un increment de la congestió i una manca de capacitat per donar resposta" per part de l'Estat. Això, a la vegada, s'ha traduït amb un increment de la sinistralitat.