1 de 10
Sequera

Reobren parcialment les dutxes de les platges a Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona posa en marxa aquest servei a partir d'aquest dilluns

La platja del Miracle de Tarragona. | Ajuntament de Tarragona
per TarragonaDigital, Tarragona | 17 de juliol de 2023 a les 09:31 |
L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat la reobertura del 50% dutxes i rentapeus de les platges del municipi, garantint com a mínim que totes les platges disposin d'una dutxa operativa. Aquest servei havia estat tancat per la situació de sequera, que encara perdura.

D'acord amb aquesta decisió, s'ha procedit a modificar el Ban d'Alcaldia sobre les mesures que cal adoptar per la declaració d'alerta per sequera hidrològica al municipi de Tarragona i, a partir d'aquest dilluns 17 de juliol, es reobren la meitat de les dutxes.


En aquest sentit el regidor de Medi Ambient, Guillermo García, assegura que "aquesta decisió s'ha pres fruit de les mesures de l'estudi antisequera que avalua els litres d'aigua que es gasten per dia i persona a la ciutat de Tarragona i que estan per sota del màxim exigit dins el Pla Especial de Sequera".

Actualment el consum per habitant i dia és de 187 litres, que està per sota dels màxims exigits en estat d'alerta dins el pla especial d'actuació en situació d'alerta i eventual de sequera (PES), que es de 250 litres/habitant/dia. "Tot i la precaució, estem fent bé els deures" ha afegit el conseller.


Atès que el Pla Especial de Sequera (PES), aprovat per Acord GOV/1/2020, de 8 de gener, no estableix cap restricció específica sobre l'ús de les dutxes i els rentapeus a les platges, i en consonància amb actuacions similars d'altres municipis del Camp de Tarragona, s'ha pres aquesta decisió per tal de garantir uns serveis mínims als usuaris de les platges del municipi.
Participació