1 de 10
LABORAL

Vaga a l'empresa Wanner Technical Insulation de Tarragona: nòmines pendents

Les aturades parcials es faran entre el 31 de juliol i el 4 d'agost

Imatge de les instal·lacions de Wanner Technical Insulation a Tarragona. | CCOO
per TarragonaDigital, Tarragona | 20 de juliol de 2023 a les 11:45 |
CCOO ha convocat vaga al centre de treball que Wanner Technical Insulation té a Tarragona entre el 31 de juliol i el 4 d'agost. En aquest sentit, l'objectiu és exigir a la direcció de l'empresa que pagui les nòmines pendents, ja que deu a la plantilla la paga extra de juny, la nòmina de juny i els endarreriments del conveni col·lectiu. Les aturades seran parcials, de dues hores per torn.

En un comunicat, la representació sindical ha intentat "buscar solucions", però "no ha estat possible arribar a cap compromís o solució amb l'empresa". Davant això, en la darrera assemblea, la plantilla va decidir anar a la vaga.

 

"La situació de l'empresa és preocupant"

CCOO denuncia que "la situació de l'empresa és preocupant, ja que està utilitzant el salari dels seus treballadors i treballadores per pagar deutes, posant la plantilla en una situació compromesa". Segons ha explicat l'empresa a la representació sindical, la culpa de la situació és dels bancs, ja que estan retenint els diners que s'ingressen per cobrar el deute pendent i per això no arriben a les persones treballadores.

Davant d'aquest escenari, CCOO ha assegurat que la direcció els ha anunciat que plantejarà un concurs de creditors. En aquest sentit, el sindicat denuncia que l'empresa no ha pagat la Seguretat Social de part de la plantilla, motiu pel qual la direcció de Clariant, a Tarragona, ha hagut de prescindir dels treballadors de Wanner Technical Insulation.

 
Finalment, CCOO també ha manifestat la seva preocupació davant el fet que Wanner enviï personal a fer una feina a Canadà sense tenir garanties que cobraran el seu salari i que els pagaran les despeses necessàries.
Participació