1 de 10
Méteo

Calor intensa i quatre comarques de Tarragona en alerta per pluges

El vent reescalfat fa pujar els termòmetres aquest dilluns en molts punts del litoral tarragoní

Quatre comarques de Tarragona en alerta per pluja. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 24 de juliol de 2023 a les 13:25 |
Després d'un cap de setmana d'intensa calor a la demarcació de Tarragona, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès un avís per l'arribada de pluges en diversos punts de Catalunya, entre ells, quatre comarques de la demarcació de Tarragona.

Malgrat que les temperatures ja han començat a baixar en general, a la demarcació de Tarragona aquest dilluns la calor és intensa a causa del vent reescalfat que afecta el territori. Segons ha recollit Temps de Méteo, poc abans de la una del migdia ja s'ha arribat a temperatures de 35 graus en alguns punts.

 
Al Camp de Tarragona, els termòmetres que han registrat dades més elevades han estat a l'Aldea, amb 34,3 graus, així com al Baix Penedès, als municipis de la Bisbal del Penedès (33,7 graus) i al Montmell (33,6 graus).


Aquestes temperatures es veuen incrementades en sensació per la xafogor, fent que la calor que es pateix sigui notablement superior.

Quatre comarques de Tarragona en alerta per pluges


A banda de la calor, la pluja també podria fer acte de presència i el Meteocat ha activat l'alerta per intensitat de pluges en quatre comarques de Tarragona. Es tracta del Baix Camp, el Baix Penedès, l'Alt Camp i el Tarragonès.

 
S'esperen bandes de núvols baixos que al litoral i al prelitoral català a partir de la tarda. Serà al final de la jornada quan en aquests punts de la demarcació de Tarragona podrien fer acte de presència les pluges.

Segons el Meteocat, en general serien d'intensitat feble, però localment podrien ser moderades i podrien anar acompanyades de tempesta.

El Serrallo s'inunda sobtadament


Aquest matí la ciutat de Tarragona ja ha viscut un fenomen poc habitual, i és que la zona del Moll de Pescadors al barri del Serrallo s'ha vist sorpresa per un augment sobtat del nivell del mar.

Això ha provocat que s'inundés la zona per a vianants, deixant imatges poc habituals en aquest sentit, ja que les inundacions al Serrallo sí que són un dels principals problemes a la zona, però quan hi ha pluja.

La imatge ha durat uns minuts i després s'ha recuperat la normalitat, però forma part d'aquest canvi meteorològic que estem patint a la demarcació, amb forts vents a la troposfera i aire càlid a nivells baixos.
Participació