Contratemps pel TramCamp: la licitació dels tramvies queda deserta

Ferrocarrils de la Generalitat va rebre dues ofertes: una superava el pressupost de licitació i l'altra no complia les condicions tècniques

Imatge virtual del pas del tramvia pel passeig de Mata de Reus.
Imatge virtual del pas del tramvia pel passeig de Mata de Reus. | Generalitat de Catalunya
28 de juliol del 2023
Actualitzat a les 12:08h
Contratemps per al desplegament del futur tramvia del Camp de Tarragona, després que Ferrocarils de la Generalitat de Catalunya (FGC) hagi declarat desert el concurs públic per al subministrament dels primers set combois elèctrics que han de donar servei a la línia entre Vila-seca i Cambrils. Tot i que s'han presentat dues ofertes, una s'ha descartat per superar el pressupost de licitació i la segona per no complir les condicions tècniques previstes.

En aquest sentit, Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA superava els 58,2 milions d'euros de pressupost de licitació, mentre que la d'Stadler Rail Valencia SAU no complia les condicions tècniques previstes en el plec de condicions.
 

Posada en marxa l'any 2026

Els set tramvies elèctrics es van licitar el passat mes de maig i havien de tenir una longitud màxima de 40 metres i una capacitat de 210 persones. En aquest sentit, han de donar servei a la primera fase del TramCamp, que unirà Vila-seca i Cambrils.

El termini màxim de lliurament era de gairebé dos anys i mig, concretament 29 mesos. Cal recordar que la previsió del Govern és que la primera fase del tramvia del Camp de Tarragona entri en funcionament l'any 2026.