Els carrils bici de l'avinguda de Bellissens de Reus ja estan operatius

Han acabat les obres de construcció dels dos trams amb els quals s'havia dividit el projecte

S'han construït dos carrils bici, un a cada banda, segregats de la calçada
S'han construït dos carrils bici, un a cada banda, segregats de la calçada | Ajuntament de Reus
31 de juliol del 2023
Actualitzat a les 9:39h
El carril bici de l'avinguda de Bellissens de Reus ja està operatiu. Les obres de construcció dels dos trams en els quals s'ha dividit ja han acabat. Formen part del paquet global de projectes per ampliar la xarxa de carrils bici reusencs que ha rebut finançament europeu a través dels fons Next Generation.

El desplegament de carrils bici a Bellissens ha comptat amb un pressupost total de 310.026,19 euros. S'ha habilitat un primer tram entre l'Hospital Sant Joan i l'institut d'Horticultura i un segon tram entre el centre i la T-11. El primer l'ha executat Izer Ingenieria y Economia SL amb un pressupost públic de 189.171,39 euros.

Les obres han suposat donar continuïtat als carrils bici que ja arribaven fins a l'avinguda de Bellissens a banda i banda. S'ha fet a través d'un pas per a bicicletes paral·lel al pas zebra que hi ha just abans de la rotonda de l'Hospital Sant Joan. S'ha incorporat, també, un carril a cada banda de l'avinguda de Bellissens fins a Horticultura.

El segon tram ha sigut obra de l'empresa Tecnologia Firmes SA amb un contracte públic de 120.854,80 euros. Igual que en el tram anterior, s'han construït dos nous carrils bici segregats, un a cada banda de la calçada. A la part final d'aquest tram, tocant a la rotonda que connecta l'avinguda de Bellissens amb la T-11, s'ha hagut d'ampliar el carril de sortida per fer lloc per al carril bici.