1 de 10
Economia

La Generalitat desencalla l'ampliació d'Idiada als terrenys del Logis Penedès

El Govern comença la redacció del PDU per implantar un Centre d'Innovació del Vehicle Autònom i Connectat

Una pintada contra el Logis a Banyeres del Penedès. | TGNDigital
per Marc Guitart, Baix Penedès | 31 de juliol de 2023 a les 16:04 |
La Generalitat de Catalunya ha desencallat el projecte que ha de servir per ampliar les instal·lacions de l'actual Idiada fent servir els terrenys que estaven reservats pel Logis Penedès. La Comissió de Territori ha aprovat aquest dilluns 31 de juliol l'inici de la redacció d'un Pla Director Urbanístic (PDU) per implantar un nou Centre d'Innovació del Vehicle Autònom i Connectat.

Se situarà entre els municipis de l'Arboç, Banyeres del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i Castellet i la Gornal. La implantació d'aquest centre forma part del Pacte Nacional per a la Indústria (PNI), impulsat pel Govern i els agents socials, econòmics i acadèmics del país, amb una inversió prevista de més de 3.000 milions d'euros fins al 2025.


Aquest projecte és el que ha de permetre ampliar la Pista de Proves i el Laboratori Oficial de l'Automòbil de Catalunya, que opera Appuls Idiada a Santa Oliva. Una ampliació que, físicament, no era possible el costat de l'actual complex. El nou emplaçament oferirà un servei integral per a la realització de proves i homologacions de vehicles connectats i autònoms

Des de la Generalitat remarquen que el futur centre d'innovació "permetrà consolidar Catalunya com un lloc referent per al sector de l'automoció a escala global", donat que integrarà "tots els elements de les noves cadenes de valor", on la sostenibilitat i la digitalització "són els trets diferencials del nou paradigma de la mobilitat". Aquest projecte, afegeixen, "contribuirà a la transició del sector ja existent al nostre país i, també, permetrà atraure noves activitats i futures inversions". 


 
Participació