1 de 10
Méteo

Quatre comarques de la demarcació de Tarragona en alerta per altes temperatures

El pic de calor intensa serà dijous, amb temperatures que poden fregar els 43 graus

Arriba una nova onada de calor que afectarà Tarragona. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 9 d'agost de 2023 a les 10:45 |
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís de perill per una calorada de dos dies de durada amb temperatures que poden fregar els 43ºC a Ponent. L'episodi començarà aquest dimecres però el pic de calor intensa serà dijous, especialment a una quinzena de comarques de l'oest de Catalunya.

A la demarcació de Tarragona les comarques afectades per aquesta nova onada de calor amb temperatures molt altes són el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Priorat. A la resta de territori català, l'alerta també s'ha activat a les Garrigues, Segrià, Urgell, Pla d'Urgell, Segarra, Solsonès, Noguera, Alt Urgell, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça.


No obstant això, està previst que a finals de setmana la temperatura vagi baixant lleugerament fins a normalitzar-se per l'època de l'any, alhora que el Sol guanyarà protagonisme.

El Meteocat ha alertat en les últimes previsions que el grau de perill per aquesta nova onada de calor és de 5 sobre 6. Les temperatures podrien arribar als 43 graus, sumades a una xafogor intensa, farien una sensació de calor molt intensa. Les hores on hi ha el perill màxim previst són, de moment, entre les 14.00 del dimecres i les 20.00 hores de divendres. 
Participació