Reus reprèn el programa Patis Oberts el 9 de setembre

Es tracta d'un servei de conciliació familiar per a infants i joves entre tres i setze anys durant els dissabtes al matí i les vacances

El programa té lloc a les escoles Prat de la Riba, Font del Lleó i Rubió i Ors
El programa té lloc a les escoles Prat de la Riba, Font del Lleó i Rubió i Ors | Ajuntament de Reus
01 de setembre del 2023
Actualitzat a les 11:35h
Amb el nou curs escolar, la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Reus recupera el programa Patis Oberts Dinamitzats. Es tracta d'un servei gratuït de cura d'infants i joves entre tres i setze anys. L'objectiu és "dotar les famílies de temps de conciliació familiar i personal durant els dissabtes al matí i els períodes de vacances".

El programa acull infants i joves de tota la ciutat i d'arreu de la comarca, i els ofereix activitats de lleure socioeducatiu. Es fan activitats dirigides, com jocs, treballs manuals o tallers, i se'ls faciliten recursos per ocupar el temps lliure, com contes, jocs i joguines. Es tracta d'un servei que funciona de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dues del migdia.

Durant el curs escolar, els dissabtes al matí el projecte té lloc a l'escola Prat de la Riba i al Centre d'Educació Especial Font del Lleó. Enguany començarà el dissabte 9 de setembre. Durant les vacances de Setmana Santa serà l'escola Rubió i Ors la que obrirà les portes.

A les escoles Prat de la Riba i Rubió i Ors es fan dues franges horàries, de dues hores cadascuna, però també es pot sol·licitar el servei per a tot el matí. A la Font del Lleó, l'horari és de tot el matí sencer. Per accedir al servei cal fer una inscripció a través del web municipal.

Hi ha una limitació de quatre franges mensuals, és a dir, vuit hores de servei al mes. Si les places no s'esgoten amb les inscripcions per internet, també se'n podran reservar presencialment a l'escola en qüestió.