1 de 10
Política

L'oposició del Vendrell esclata en perdre la representació al Consell d'administració d'Aigües

Primer El Vendrell i Fem Vendrell han quedat fora del consell després d'una reorganització que ha tirat endavant el govern municipal i asseguren que «provocarà en els propers mesos una forta pujada del rebut de l’aigua»

L'empresa municipal deixa fora quatre dels cinc grups de l'oposició. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, El Vendrell | 5 de setembre de 2023 a les 09:29 |
El mandat comença ple de polèmica a l'Ajuntament del Vendrell després de la decisió que va prendre el govern municipal en l'última Junta General d'Accionistes d'Aigües del Vendrell en passat dijous 31 d'agost. 

Tal com s'havia anunciat, la junta va decidir reduir la presència dels grups de l'oposició al consell d'administració de l'empresa mixta, passant d'aquesta manera a un 51% de representació en la part pública amb tres representants del govern local (PSC i PP) i un de l'oposició, que serà només Som Poble-ERC, a diferència del que passava fins ara, quan cada grup municipal tenia un representant. Els altres tres representants seran els d'Aqualia, que té el 49% de la companyia. 


Aquesta decisió ha fet esclatar l'oposició, i és que quatre dels cinc grups no tindran representació, i per això Fem Vendrell i Primer El Vendrell han decidit enviar un dur comunicat conjunt en què acusen l'actual govern de "falta de transparència" i "regressió democràtica".

"Pèrdues d'uns 685.000 euros"


Els dos grups de l'oposició han explicat que la situació actual de l'empresa d'aigües del Vendrell és "molt delicada" perquè acumula unes pèrdues de "685.000 euros en els dos darrers d'anys, degut a la mala gestió, a un nefast model que provoca un cost d'interessos al voltant dels 250.000 euros anuals i a una mala planificació de les inversions que no permet reduir les pèrdues d'aigua del 35% en la xarxa".


També asseguren al comunicat que la situació actual d'Aigües del Vendrell "provocarà en els pròxims mesos una forta pujada del rebut de l'aigua que pagarem tots els vendrellencs i vendrellenques".

A la vegada, critiquen que Som Poble-ERC hagi acceptat formar part del Consell d'Administració "deixant fora la resta de grups municipals, manifestant que nosaltres no necessitem cap veu que ens representi".


Finalment, els dos grups de l'oposició denuncien "falta de transparència" per part de l'Ajuntament del Vendrell i asseguren que "vol amagar a l'oposició, fins a l'últim moment, les pujades d'impostos i taxes que té previstes per l'any 2024, entre les quals hi ha l'IBI, la taxa d'escombraries, els guals, el rebut de l'aigua, els serveis esportius i altres".
Participació