Reus anuncia un nou pla de xoc, ara per als parcs infantils

En la primera fase s'actuarà en 15 dels 60 parcs de la ciutat amb l'objectiu de consolidar el manteniment amb actuacions trimestrals

05 de setembre del 2023
Actualitzat a les 11:16h
El pla de xoc es farà amb un dispositiu conjunt de Reus Net i les Brigades Municipals
El pla de xoc es farà amb un dispositiu conjunt de Reus Net i les Brigades Municipals | Jordi Olària Gras
Els parcs infantils de Reus protagonitzen el pròxim pla de xoc d'actuacions a la via pública previst per l'Ajuntament. S'ha presentat aquest dimarts, s'executarà amb recursos propis i sense increment pressupostari i afectarà, d'entrada, 15 dels 60 parcs de la ciutat. Passada aquesta primera etapa, segons s'ha assegurat, es planificaran les actuacions a la resta.

L'alcaldessa, Sandra Guaita, ha admès que el govern municipal ha anunciat diversos plans de xoc en l'àmbit de la via pública. "Direu que tot són plans de xoc, però són plans de xoc perquè no es feia", ha sentenciat. És per això, ha afegit, que "a partir d'aquí no hi haurà un pla de xoc cada any, sinó un pla de manteniment planificat i estructurat".

 

Un pla de xoc conjunt de Brigades i Reus Net

El pla de xoc per als parcs infantils es durà a terme sense cap increment de pressupost. El de neteja als barris va implicar la contractació de vuit persones i una partida de 50.000 euros, i el de tala i esporga, un pressupost de 36.000 euros. El que s'ha presentat aquest dimarts, en canvi, es farà amb la plantilla i la partida ordinàries.

Segons ha detallat Guaita, tant les Brigades Municipals com Reus Net, l'empresa privada encarregada de la neteja de la via pública, han reestructurat i reorganitzat les seves jornades laborals per executar el pla de xoc. Suposarà actuar en quinze dels 60 parcs infantils de la ciutat en una primera fase.

El regidor de Via Pública, Daniel Marcos, ha assegurat que quan s'hagi fet aquesta primera tanda, es valoraran els resultats per planificar la següent. A la llarga, per tant, s'ha d'acabar actuant a tots els equipaments d'aquesta mena que hi ha a la ciutat. Es farà en actuacions de 48 hores durant les quals els parcs quedaran tancats al públic.
 

El pla de neteja es convertirà en un dispositiu trimestral

"El primer dia intervindrà Reus Net per fer la neteja i desinfecció del mobiliari, el paviment i la zona de joc", ha detallat el regidor. "El segon dia actuarà la Brigada Municipal per al manteniment, el repintat i qualsevol desperfecte que s'hagi de reparar", ha afegit.

Aquesta dinàmica quedarà implantada en el calendari tant de Reus Net com de les Brigades, segons s'ha compromès Marcos. Concretament, "les actuacions que es programen ara tindran una continuïtat trimestral", ha afirmat.

Ha detallat que "els plans de neteja i desinfecció dels parcs es faran cada tres mesos i la Brigada Municipal farà inspeccions als parcs i, sempre que sigui possible, farà la substitució dels elements que calgui, les reparacions i el manteniment".
 

Volen consolidar els plans de xoc en el pressupost ordinari

El pla de xoc de neteja de la via pública va suposar una partida de 50.000 euros, i el pla anunciar per a la tala i l'esporga d'arbres compta amb un pressupost de 36.000 euros. La intenció del govern, segons subratlla l'alcaldessa, és incorporar aquests increments al pressupost municipal ordinari.

"Estem dissenyant el pressupost municipal per al 2024 i el Pla d'Acció Municipal també per al 2024", ha afirmat. De fet, ha detallat que aquest dilluns, 4 de setembre, es va fer la primera reunió en aquest sentit.

Ha recordat, amb tot, que "a Via Pública no sempre s'executava tot el pressupost municipal, cosa que ens costa d'entendre amb les demandes que hi havia a la ciutat". Insisteix que "hi ha moltes accions que s'havien d'haver fet i no s'han fet i se'ls ha donat una puntada endavant".