El Vendrell es converteix en el primer municipi català a oferir P1 gratuït

Els alumnes d'1 i 2 anys disposen d'escoles bressol gratuïtes al municipi a partir d'aquest curs 2023-2024

Diverses famílies han estrenat la gratuïtat de P1 al Vendrell.
Diverses famílies han estrenat la gratuïtat de P1 al Vendrell. | TarragonaDigital
06 de setembre del 2023
Actualitzat a les 12:21h
Aquest dimecres, 6 de setembre, era una data marcada al calendari per a moltes famílies. Oficialment, ha arrencat el cursescolar2023-2024 i al Vendrell ho ha fet amb un grup de nousalumnes molt especial.

La capital del Baix Penedès s'ha convertit en el primermunicipi català a oferir P1 de manera gratuïta a la població. En aquest sentit, diverses famílies amb infants d'1 i 2 anys han començat l'escolabressol aquest dimecres. Cal recordar que fa tres anys, el Vendrell també va ser la primeraciutat que va oferir P2sensecost, una mesurapionera que està previst que s'estengui a tot Catalunya en els pròxims cursos.

Així doncs, un total de cincescolesbressol del municipi acullen des d'aquest curs 360alumnes, dels quals 200 faran P2 i 140 s'estrenen en la gratuïtat de P1. Segons dades facilitades per l'Ajuntament del Vendrell, la taxad'escolarització a P2 és del 85% entre els infants empadronats al municipi.

Pel que fa a P1, la gratuïtat de l'escola bressol ha fet que es dobli el nombre de nens i nenes matriculats respecte a l'anypassat. El consistori també assegura que malgrat la davallada de la natalitat, "els matriculats a les escoltesbressol del Vendrellaugmenten cada any, passant dels 320 del curs passat als 360actuals".

Garantir la igualtat d'oportunitats


L'alcalde del Vendrell, KennethMartínez, ha explicat que la gratuïtat a P1 i a P2 és una mesura que el consistori ha pres per a "l'ampliació del dretfonamental a l'educació". Aquest ha estat l'argument principal per posar en marxa aquesta mesura, segons el consistori.

"Garantir la igualtatd'oportunitats de tots els nens i nenes, i famílies, independentment de les circumstàncies econòmiques i socials; la convivència i la cohesiósocial i fomentar la conciliació familiar", i és que aquesta mesura estalviarà els 1.300 euros de cost que les escolesbressol tenien fins ara cada curs.