1 de 10
Inici escolar

El Vendrell es converteix en el primer municipi català a oferir P1 gratuït

Els alumnes d'1 i 2 anys disposen d'escoles bressol gratuïtes al municipi a partir d'aquest curs 2023-2024

Diverses famílies han estrenat la gratuïtat de P1 al Vendrell. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, El Vendrell | 6 de setembre de 2023 a les 12:07 |
Aquest dimecres, 6 de setembre, era una data marcada al calendari per a moltes famílies. Oficialment, ha arrencat el curs escolar 2023-2024 i al Vendrell ho ha fet amb un grup de nous alumnes molt especial.

La capital del Baix Penedès s'ha convertit en el primer municipi català a oferir P1 de manera gratuïta a la població. En aquest sentit, diverses famílies amb infants d'1 i 2 anys han començat l'escola bressol aquest dimecres. Cal recordar que fa tres anys, el Vendrell també va ser la primera ciutat que va oferir P2 sense cost, una mesura pionera que està previst que s'estengui a tot Catalunya en els pròxims cursos.


Així doncs, un total de cinc escoles bressol del municipi acullen des d'aquest curs 360 alumnes, dels quals 200 faran P2 i 140 s'estrenen en la gratuïtat de P1. Segons dades facilitades per l'Ajuntament del Vendrell, la taxa d'escolarització a P2 és del 85% entre els infants empadronats al municipi.

Pel que fa a P1, la gratuïtat de l'escola bressol ha fet que es dobli el nombre de nens i nenes matriculats respecte a l'any passat. El consistori també assegura que malgrat la davallada de la natalitat, "els matriculats a les escoltes bressol del Vendrell augmenten cada any, passant dels 320 del curs passat als 360 actuals".

Garantir la igualtat d'oportunitats


L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha explicat que la gratuïtat a P1 i a P2 és una mesura que el consistori ha pres per a "l'ampliació del dret fonamental a l'educació". Aquest ha estat l'argument principal per posar en marxa aquesta mesura, segons el consistori.

"Garantir la igualtat d'oportunitats de tots els nens i nenes, i famílies, independentment de les circumstàncies econòmiques i socials; la convivència i la cohesió social i fomentar la conciliació familiar", i és que aquesta mesura estalviarà els 1.300 euros de cost que les escoles bressol tenien fins ara cada curs.
Participació