1 de 10
Diada 2023

Actes de la Diada 2023: La guia de l'Onze de Setembre al Camp de Tarragona

Mentre les entitats independentistes es manifesten, als municipis s'organitzen els actes tradicionals

La Diada torna a omplir els carrers. | Adrià Costa
per TarragonaDigital, Tarragona | 7 de setembre de 2023 a les 09:15 |
La Diada d'aquest any, marcada per les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez, tornarà a tenir la manifestació independentista com un bon termòmetre del moment en el qual es troba el moviment. La concentració serà a Barcelona i forma part d'una sèrie d'actes que marcaran l'Onze de Setembre amb la capital catalana com a gran protagonista. Repassem a continuació quines són les activitats més destacades.

A Tarragona, la sortida es farà com sempre el mateix dia a la tarda i des de la territorial ja han començat a vendre tiquets per a l'autobús, a 12 euros i 15 en el cas de voler la samarreta. Aquest viatge a Barcelona, però, no serà l'únic esdeveniment per commemorar la Diada des de Tarragona, i és que també tal com és habitual la Coordinadora 11 de setembre ha organitzat una fira d'entitats, cercavila i dinar al carrer Merceria, a la Part Alta. A dos quarts d'una hi ha prevista la diada castellera, des del pla de la Seu, amb les quatre colles tarragonines.

 


La manifestació a Reus

Per part de l'Esquerra Independentista del Camp, també s'han organitzat diferents activitats. El dissabte dia 9, a dos quarts de 8 del vespre, el Casal Despertaferro de Reus serà l'escenari d'un acte polític organitzat per Endavant Baix Camp i el Casal Despertaferro, així com amb les intervencions del Sindicat d'Habitatge de Reus, la plataforma Aturem Hard Rock, Unitat Contra el Racisme i el Feixisme de Reus i membres de l'EIC. Posteriorment, es celebrarà un sopar i un concert a càrrec del grup Ànima, al Casal Despertaferro. Pel diumenge 10, a dos quarts de 9 del matí, s'ha programat una excursió pels 3 cims de l'Alt Camp, organitzada pel Casal Popular La Turba.

El matí de la Diada, els actes es distribuiran per tota la zona. A les 9, a Vandellòs, es rendirà homenatge a Josepa Figueres. A les 11, a Capçanes, es realitzarà l'ofrena a Carrasclet. Al migdia, el Casal Despertaferro i Endavant han organitzat un dinar popular al Casal reusenc, amb els tiquets ja disponibles per a la compra.

L'acte central de la Diada de Catalunya serà la manifestació que sortirà del Mercat Central de Reus a dos quarts de 8 del vespre i culminarà al Fossar Vell, on es duran a terme els parlaments.


Actes municipals

Municipis com ara el Morell, Vila-seca o Reus, entre d'altres, ja han presentat els actes organitzats pel mateix ajuntament, en els que s'hi poden trobar concerts, cinema, ofrenes florals o actuacions castelleres.


 
Participació