1 de 10
Seguretat

Tarragona i Interior treballen per recuperar l'antiga comissaria dels Mossos d'Esquadra a les Gavarres

La nova comissaria de proximitat a l'estació d'autobusos serà una realitat aquest mandat

La Junta de Seguretat Local de Tarragona presidida pel conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. | Arnau Martínez/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 7 de setembre de 2023 a les 15:51 |
L'Ajuntament de Tarragona i el Departament d'Interior treballen per recuperar l'antiga comissaria dels Mossos d'Esquadra a les Gavarres i que es destini a albergar oficines de cossos d'emergències. Aquest és un dels punts que s'ha tractat a la Junta Local de Seguretat de Tarragona, presidida pel conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i l'alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales. També han explicat que tenen tres projectes sobre la taula pel que fa a la futura comissaria de proximitat, que s'ubicarà a l'estació d'autobusos de Tarragona i serà compartida entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra. Els dos dirigents s'han compromès a tenir-la enllestida durant aquest mandat municipal.

L'alcalde ha insistit que volen "eficiència" en l'espai, i no construir un lloc "que ja neixi petit". Sobre la comissaria de les Gavarres, Viñuales ha manifestat que podria albergar els nous efectius dels Mossos d'Esquadra que arribaran a Tarragona els pròxims anys. El conseller s'ha compromès en augmentar la plantilla policial, però no ha donat cap xifra exacta. Elena sí que ha anunciat que la comissaria de Torredembarra estarà enllestia a l'abril.

Dades delinqüencials a Tarragona


La Junta Local de Seguretat també ha posat sobre la taula les xifres de fets delinqüencials. En el període entre l'agost de 2022 i el juliol de 2023, comparant-lo amb el tram anterior (agost 2021 – juliol 2022), les infraccions penals han augmentat un 13% respecte al període anterior.

Principalment s'han comptabilitzat delictes contra el patrimoni, sent el període anterior 7.652 i en l'actual 9.061, que han augmentat un 18%; però en canvi han disminuït els delictes contra la seguretat viària en un 21,3% (sent 572 en el període anterior i 450 en l'actual). Pel que fa a les infraccions administratives, segons dades de Mossos, en el període actual també han incrementat en un 24,4%, sent 978 i en l’anterior, 786. Es xifra principalment l'augment en els mesos de novembre i abril.


L'accidentalitat en el trànsit ha disminuït un 3,4%; amb unes xifres molt baixes de mortalitat i ferits greus (2 i 40, respectivament) i una disminució dels ferits lleus important. També ha disminuït de manera destacada els delictes contra la seguretat viària, amb un 21,3% menys que en el període anterior i destacant encara les gairebé 200 infraccions per conduir sota els efectes de l'alcohol. També s’han rebaixat en un 15,7% les denúncies de trànsit.

La Unitat de Medi Ambient, per la seva banda, ha fet un total de 1.365 actuacions, de les quals destaquen les 338 inspeccions en solars per abocaments incontrolats; les 326 per actuacions d'animals en estat d'abandonament o avisos similars i 251 intervencions en vigilància del medi natural.


Tant Viñuales com Elena han destacat la "coordinació i bona sintonia" dels cossos d'emergència i el conseller ha recordat que de mitjana a Tarragona es fan dues activacions de la Guàrdia Urbana o els Mossos d'esquadra cada quart d'hora. És una "feina estratosfèrica la que fan, se’ls ha de reforçar”, ha sentenciat Elena.
Participació