Reus condemna la mort d'una mare a mans del fill aquesta setmana

La dona va morir a l'hospital a causa de les complicacions a les ferides que va patir

S'ha convocat un minut de silenci davant de l'Ajuntament
S'ha convocat un minut de silenci davant de l'Ajuntament | Jordi Olària Gras
08 de setembre del 2023
Actualitzat a la 13:24h
Vora un centenar de persones s'ha concentrat, aquest divendres al migdia, davant de l'Ajuntament de Reus com a mostra de rebuig a la mort d'una veïna de la ciutat aquesta setmana. Va rebre l'atac del seu fill, presumptament quan patia brot psicòtic. Les ferides rebudes per la dona van acabar provocant que morís a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Com a mostra de rebuig al feminicidi, l'Ajuntament de Reus ha convocat un minut de silenci aquest divendres, tretze de setembre, a les dotze del migdia. Una convocatòria que també s'ha fet a Tarragona a la una del migdia per mostrar el condol de l'Ajuntament a la família i les amistats de la víctima. Des del tarragonès també s'ha fet una crida a la ciutadana perquè rebutgi de manera contundent "qualsevol forma de violència contra les dones".

A la convocatòria de la capital del Baix Camp hi ha assistit ciutadania a títol particular, bona part del govern de la ciutat (PSC, ERC i Ara Reus), i Junts, el PP i Vox per part de l'oposició municipal. També hi ha sigut present la consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge. Juntament amb l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, han atès els mitjans de comunicació després del minut de silenci.

Totes dues administracions s'han posat "a disposició de la família" i els han transmès el seu condol. Guaita s'ha compromès a "continuar treballant des de l'Ajuntament de Reus per l'erradicació de qualsevol violència envers les dones". "Hem de ser conscients que tots, com a societat, hem de posar el nostre granet d'arena perquè casos com aquest no es repeteixin", ha afegit.

Verge ha apuntat que, a escala catalana, aquest mateix migdia s'ha conegut un segon feminicidi, en aquest cas a Palamós. S'hauria produït el tres de setembre, però els Mossos d'Esquadra no ho haurien confirmat fins ara. Catalunya registra onze dones assassinades aquest 2023, una realitat "intolerable", segons s'ha sentenciat des de Reus.

"Mentre existeixi una societat patriarcal com la que tenim, aquestes violències no les erradicarem", ha conclòs la consellera. Ha recordat la línia telefònica confidencial i gratuïta 900 900 120, operativa els 365 dies de l'any les 24 hores i amb 120 idiomes d'atenció disponibles. La seva funció és "proporcionar informació, però també fa atenció psicològica i jurídica directa i les derivacions oportunes als serveis especialitzats".