1 de 10
Diada 11-S

Tarragona commemora la Diada recordant que Catalunya és una terra que «sap ser solidària»

Rubén Viñuales era el primer cop que feia un discurs com a alcalde un Onze de setembre

L'acte institucional de la Diada, aquest dilluns, amb la presència de les autoritats municipal, comarcal, entre d'altres. | Josep M. Llauradó
per TarragonaDigital, Tarragona | 11 de setembre de 2023 a les 17:09 |
El terratrèmol al Marroc d'aquest passat divendres ha protagonitzat la Diada Nacional de Catalunya a Tarragona. L'alcalde Rubén Viñuales ha demanat un aplaudiment per a la comunitat marroquina i la representant del consulat present en l'acte tradicional al passeig de Rafael Casanova.

L'ofrena ha comptat amb el ja habitual discurs previ de l'alcalde, que ha destacat que Catalunya és "una terra de germanor, una terra de convivència, una terra plural, que sap estimar, lluitar i ser solidària". A més, el màxim representant de l'Ajuntament de Tarragona, ha elogiat la "virtut" d'una societat catalana que és "molt plural":"no tots pensem igual, però sabem conviure, sabem respectar-nos".


Ho ha dit durant el breu discurs que ha tancat l'acte de l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova, al passeig Marítim de la ciutat. També ha esmentat que la societat catalana és "plural" i ha apuntat que "potser és aquesta la nostra virtut"

. El batlle ha assegurat que aquest 11 de setembre per a ell és "molt especial" perquè és la primera Diada com a alcalde de la ciutat i ha assenyalat que és una jornada "per celebrar la germanor com a poble". Qui no ha participat de l'ofrena és Vox.


I mentre institucions, partits i entitats prenien part de l'ofrena, a la Part Alta se celebrava un cop més la Diada que duu per lema enguany "Resistir, lluitar, sempre en català". A les 10 del matí una cercavila ha sortit de la plaça de la Font amb batucada fins a la plaça de les Cols. Ben a prop, les colles castelleres locals que han posat punt i final a l'acte institucional amb pilars, al pla de la Seu s'hi celebra aquest migdia la diada ja tradicional.
 

La Diada a la Part Alta de Tarragona ha començat amb una batucada. Foto: Josep M. Llauradó

Participació